SuperBlog

La pas prin Annapurna

Când eşti părinte de copii mici, chiar foarte mici, mare parte din viaţa ta se învârte în jurul mogâldeţelor adorabile. Iar asta înseamnă şi că vacanţele tale arată cu totul altfel decât cele ale unei familii fără copii. 

Deşi în acest moment al vieţii noastre gândim fiecare vacanţă astfel încât toată lumea să fie fericită (şi prin toată lumea mă refer, evident, la cei doi piticoţi adorabili), visăm totuşi la o vacanţă croită special pentru noi, părinţii. Visăm la aventură, la a descoperi locuri noi, oameni noi, lucruri altfel. 

Şi uite aşa am ajuns eu să visez la o expediţie în Nepal, mai exact la Annapurna Base Camp (ABC Trek), un traseu Himalayan faimos. De ce Annapurna şi nu o altă aventură? În primul rând pentru că îmi permit măcar să visez la ceea ce se află în fruntea bucket list-ului meu.

Totuşi, există o multitudine de motive mai mult sau mai puţin obiective pentru care cred că Annapurna Base Camp ar fi aventura supermă pentru mine.

  • Este clar că ABC Trek reprezintă o experienţă unică, un fel de piatră de încercare pentru amatorii de trekking. Deşi se spune că circuitul Annapurna este unul dintre cele mai periculoase din lume, ABC Trek este un traseu cu o dificultate moderată, fiind astfel accesibil celor care nu au o experienţă vastă, dar care vor totuşi să-şi testeze limitele. Până când va veni momentul în care m-aş putea bucura de această aventură mai am timp să mă şi pregătesc la nivel local măcar, cu mai multe excursii în munţii României şi explorând numeroasele trasee pe care aceştia ni le oferă.
  • ABC îmbină trekking-ul cu posibilitatea de a admira cele mai frumoase piesaje din lume, din moment ce traseul trece printre Vf. Machhapuchre, Annapurna I. Annapurna II, Annapurna III, Annapurna IV, Lamjung Himal şi  Vf. Hiunchuli. Totuşi, acestea nu sunt singurele vârfuri pe care traseul ţi le scoate în cale, deşi sunt cele mai impresionante. E suficient să dai un search pe Google pentru a ţi se plimba prin faţa ochilor imagini parcă ireale, demne de cel mai frumos tablou. De fapt, acesta este şi unul dintre motivele pentru care ABC Trek reprezintă un vis al meu. Îmi doresc să ajung acolo nu doar pentru provocarea de a străbate traseele, ci şi pentru a avea ocazia să-mi bucur ochii şi sufletul cu cea mai frumoasă panoramă.
  • Priveliştea nu este singura care m-a atras, fiind urmată îndeaproape de sunet sau, mai degrabă, de lipsa lui. Traseul spre ABC este unul în care se pare că sunetul nu ajunge. O linişte deplină înconjoară zona, de parcă cineva a uitat să pornească sonorul. Pe lângă experienţa trekking-ului ai astfel ocazia să te bucuri de peisajele care se deschid în faţa ta într-o linişte cum nu îţi va fi dat să mai întâlneşti. Mă şi văd stând în “vârf de munte”, pierdută în liniştea asurzitoare, lucru la care visez cu ochii deschişi de câte ori are un tantrum unul dintre copii.
  • Annapurna Base Camp îţi oferă posibilitatea să afli mai multe despre stilul de viaţă al locuitorilor regiunii. De câte ori aleg să merg într-un loc nou, o pondere mare o are cultura şi diversitatea destinaţiei alese. Annapurna este un loc generos din acest punct de vedere, îţi permite să intri în contact cu tradiţii istorice, cu grupuri etnice precum Gurung şi Magar. La asta se mai adaugă şi faptul că ai ocazia să deguşti din preparate locale, ceea ce eu nu aş putea să refuz vreodată.
  • Regiunea Annapurna este una în care flora şi fauna se află într-o perfectă armonie. Vei găsi de-a lungul expediţiei păduri dense de bambus şi rododendroni, dar şi culturi de orez.

Sunt om, sunt părinte şi am dreptul să visez la cea mai mare aventură a vieţii mele.

Deşi în 90% din cazuri aleg să îmi organizez de una singură vacanţele, când vine vorba despre un safari, o aventură în munţi, expediţii ori circuite, prefer să mă las pe mâna specialiştilor, iar cei de la Extreme Travel ştiu cum să facă din orice vacanţă una cu adevărat specială. Nu doar că sunt specializaţi în turism de aventură, dar îţi pot oferi de fiecare dată excursii personalizate, astfel că eşti sigur că te întorci acasă pe deplin mulţumit, fericit şi cu cele mai bune poveşti.

*Acest articol a fost scris pentru proba 10 din competiţia Superblog 2018.

Fotografiile din acest articol provin de pe site-ul adventure-travel.ro.

0 Comments
Tags:

lacrimioara

Reply your comment