Aperitive, Peste si fructe de mare

Inele de calamar pane

Fructele de mare sunt și vor rămâne mereu marea noastră pasiune, iar inelele de calamar pane sunt plăcerea noastră vinovată. Aș renunța oricând la orice pentru o porție mareeee de calamar pane. Da, îmi place calamarul gătit oricum (dacă este gătit corect), o variantă light fiind calamarul în sos de roșii (găsiți rețeta aici). Buuun, să revenim la minunea asta prăjită în baie de ulei, nesănătoasă dar mega delicioasă. Secretul este să le prăjiți la foc mare fix până se rumenesc, nici mai mult, nici mai puțin. Așa veți avea parte de cea mai tare gustare ever, cu o crustă crocantă și un interior fraged. Stropiți inelele de calamar cu multă zeamă de lămâie şi nu mai aveţi nevoie de absolut nimic lângă ele. Fie, poate de o bere sau un pahar de vin 🙂

Ingrediente inele de calamar pane

500 gr inele de calamar congelate

200 ml bere

250 gr făină

piper

sare

ulei de măsline

ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)

1 lămâie

Preparare inele de calamar pane

Lăsați inelele de calamar să se dezghețe complet (eu le-am lăsat în frigider peste noapte). Apoi, puneți-le pe câteva șervețele de hârtie pentru ca acestea să absoarbă apa. Înainte de a trece la pregătirea preparatului, calamarul trebuie să fie complet uscat.

Într-un bol amestecați berea cu uleiul de măsline, sare , piper și făină – atât cât să obțineți un aluat puțin mai gros decât cel pentru clătite.

Puneți restul de făină înt-un alt bol. Treceți inelele de calamar prin făină, scuturați-le bine de exces și puneți-le în aluatul de bere. Aveți grijă ca inelele să fie bine acoperite de aluat.

Încingeți ulei într-o tigaie și puneți inelele de calamar, dar nu le înghsuiți în tigaie. Acestea vor începe foarte repede să se ridice la suprafața. Prăjiți-le până se rumenesc puțin – nu trebuie să devină maronii, asta ar însemna că le-ați prăjit prea mult și vor fi tari.

Scoateți inelele de calamar pe un platou pe care ați pus câteva șervețele pentru a absorbi excesul de ulei. Dacă faceți mai multe, când le scoateți din tigaie, puneți-le într-o tavă pe care o țineți în cuptor,

la foc foarte mic. Astfel, acestea se vor menține calde pentru momentul în care le veți servi.

Când ați terminat de prăjit toate inelele, așezați-le pe un platou alături de câteva felii de lămâie și, eventual, un sos “o mie de insule”. Pe cât de ușor sunt de făcut, atât sunt de delicioase. Credeți-mă, eu am mâncat aproape jumătate în timp ce le prăjeam.

0 Comments

lacrimioara

Reply your comment