Aperitive, Vegan

Hummus cu mentă

Am gustat pentru prima dată hummus-ul la un restaurant cu specific “libanez”. Dar numai libanez nu era. Nu mi-a plăcut deloc. Mi s-a părut un fel de fasole bătută fără gust. Asta până când am avut ocazia să încerc un hummus absolut delicios – homemade. Și de atunci m-am îndrăgostit de acest preparat minunat.

Luna aceasta, în cadrul Provocării secrete găzduite de Monica de la Furnicutza Bucătar, mi-a fost atribuit blogul doamnei Elena. Nu a fost prima dată când am răsfoit paginile acestui blog și știam că e plin de rețete minunate, printre care și hummus-ul cu mentă. Pot să spun ca este cea mai bună variantă pe care am încercat-o până acum.

Ingrediente hummus cu mentă

250 gr boabe de năut

2 linguri ulei de măsline

zeama de la o lămâie

3 căței de usturoi

1 lingură mentă proaspătă tocată – poate chiar 2 linguri

2 linguri tahini

Sare și piper

1 linguriță boia dulce – pentru decor

1 lingură ulei de măsline – pentru decor

Preparare hummus cu mentă

Se lasă năutul la înmuiat pentru cel puțin 2 ore  (cel mai bine este să stea peste noapte).

Se pune năutul la fiert pentru aproximativ 1 oră. Verificați ca boabele să fie moi. Apoi, îl curățați de pielițe – asta este, de departe, cea mai urâtă și grea etapă.

Dacă nu vreți să pierdeți timpul cu asta, puteți să le lăsați așa, dar hummus-ul nu va avea textura aceea cremoasă.

Acum urmează partea unde puteți să “jonglați” cu ingredientele. Vreți ceva mai acrișor, puneți mai multă zeamă de lămâie, vă place mâncarea picantă – adăugați boia de ardei iute.

Sfatul meu este să puneți ingredientele treptat.

Revenind la varianta mea.. Am pus năutul scurs ( nu aruncați apa în care a fiert) și celelalte ingrediente în blender și le-am pasat, obținând o pastă fină. Pentru a mai subția compoziția, am adăugat aproximativ 150 ml din apa în care a fiert.

La sfârșit, serviți după bunul plac, în boluri, farfurii sau oricum doriți. Eu l-am pus într-o farfurie adâncă și amnformat un șănțuleț, în care am pus 2 linguri de ulei de măsline și boia dulce. Și bineînțeles ca nu putea să lipsească lipia 🙂

Poftă bună!

 
0 Comments
Tags:

lacrimioara

Reply your comment