Garnituri, Vegan

Hrişcă cu broccoli şi ciuperci

aromeinbucatarie.ro - hrisca cu broccoli

Acum 4 ani am auzit pentru prima dată despre hrişcă. Nu ştiam cum se găteşte, cum se mănâncă şi ce beneficii aduce organismului. Am început prin a o cosuma la micul dejun, fiartă şi amestecată apoi cu iaurt şi fructe. Şi un strop de miere. De atunci, nu mi-am făcut curaj să o încerc şi în alte combinaţii.

Apoi a urmat o perioadă în care am dat-o uitării şi am pus borcanul cu hrişcă undeva în partea din spate a dulapului. Zilele trecute am dat peste el şi am zis că este cazul să încerc ceva nou, de data aceasta ceva sărat.

Cum mai aveam în frigider broccoli şi ciuperci, mi s-a părut o combinaţie bună. Desigur, soţul îşi menţine părerea despre hrişcă (nu reuşesc să-l determin să o mănânce) dar eu rămân şi în continuare în tabăra pro-hrişcă.

Unde mai pui că este grozavă şi în perioada postului, dar şi în dieta celor cu intoleranţă la gluten. Seminţele de hrişcă sunt bogate în fier, calciu, vitaminele B1, B2, B3 şi B5, magneziu şi fosfor, au un indice glicemic redus (putând astfel să fie consumate şi de către persoanele care au diabet).

Aşa că dacă şi voi sunteţi fani hrişcă, vă invit să încercaţi reţeta mea de hrişcă cu broccoli şi ciuperci, indiferent că o serviţi ca fel principal sau pe post de garnitură.

Ingrediente hrişcă cu broccoli şi ciuperci

  • 1 cană hrişcă (am folosit o cană de 150 ml)
  • 2 căni apă
  • un praf de sare
  • 100 gr ciuperci brune
  • jumătate de căpăţână de broccoli
  • 1 ceapă roşie
  • jumătate de linguriţă de boia dulce
  • sare şi piper
  • 2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare hrişcă cu broccoli şi ciuperci

  1. Hrişca se spală în două ape şi se pune la fiert împreună cu 2 căni de apă şi un praf de sare.
  2. Se fierbe la foc mic pentru 20 de minute sau până când absoarbe toată apa.
  3. Între timp, curăţaţi şi spălaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt.
  4. Ciupercile se spală şi se taie în sferturi.
  5. Broccoli se spală şi se desface în bucheţele mici.
  6. Într-o cratiţă încingeţi uleiul de măsline, adăugaţi ceapa şi căliţi-o 3-4 minute.
  7. Adăugaţi ciupercile şi broccoli-ul, amestecaţi şi acoperiţi cu un capac.
  8. Lăsaţi legumele să se gătească la foc mediu pentru 7-8 minute (amestecând din când în când), până când broccoli-ul se înmoaie puţin, fără a-şi pierde culoarea verde aprins.
  9. Adăugaţi hrişca fiartă, boiaua dulce, potriviţi de sare şi piper şi amestecaţi.
  10. În mai puţin de 25 de minute aţi obţinut un preparat hrănitor, potrivit şi în perioada postului. Bineînţeles, poate fi servit şi pe post de garnitură, în special lângă peşte.

Să aveţi spor şi poftă!

aromeinbucatarie.ro - hrisca cu broccoli
0 Comments
Tags:

lacrimioara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*