Mic dejun, Vegan

Granola pentru mic dejun

aromeinbucatarie - granola sano vita

Fulgii de ovăz sunt nelipsiţi în casa noastră. Copiilor le place foarte mult terciul de ovăz cu fructe, doar că noi nu suntem chiar aşa mari fani. În schimb, când vine vorba de granola, nu refuzăm o porţie de iaurt cu o cantitate generoasă de granola crocantă.

Zilele trecute m-am gândit că ar fi cazul să încep să-mi pregătesc singură mixul pentru granola. Nu doar că este extraordinar de simplu, dar în felul acesta îmi personalizez granola după bunul plac – cu multe nuci, alune şi fructe uscate.

Desigur, fulgii de ovăz pot fi folosiți cu succes și în brioșe (găsiți aici o rețetă de brioșe cu fulgi de ovăz și afine) sau în biscuiți (rețeta aici).

Ingrediente granola pentru mic dejun

Mod de preparare granola pentru mic dejun

  1. Într-un bol mare se amestecă fulgii de ovăz, nucile, caju-ul şi alunele de pădure (toate tocate grosier), mixul de seminţe, un vârf de cuţit de sare, mierea, uleiul de cocos şi scorţişoara.
  2. Se omogenizează compoziţia folosind o lingură de lemn.
  3. Se pune amestecul într-o tavă, pe hârtie de copt şi se distribuie uniform.
  4. Se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade şi se coace granola pentru 15 minute.
  5. Se amestecă şi se mai dă la cuptor pentru încă 5-6 minute, până când capătă o culoare aurie.
  6. Se scoate granola din cuptor, se pune într-un bol şi se adaugă stafidele aurii, smochinele şi curmalele tocate.
  7. Se amestecă şi se lasă să se răcească.
  8. După ce s-a răcit complet, se pune într-un borcan sau într-o caserolă cu capac şi se păstrează astfel pentru mai multe săptămâni (deşi la noi nu rezistă mai mult de 2 săptămâni).
  9. Se serveşte cu iaurt sau lapte (de vacă, de capră sau chiar vegetal).

Granola aceasta este absolut minunată, o variantă perfectă pentru un mic dejun pe fugă sau chiar pentru o gustare.

Să aveţi spor şi poftă!

aromeinbucatarie - granola sano vita
0 Comments

lacrimioara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*