Food&Travel

Ferma Club Moroeni, pentru o vacanţă child-friendly

ferma club

Pe lângă pasiunea pentru mâncare (în cazul meu pentru a găti, iar în cazul lor pentru a o savura), familia noastră mai are o mare pasiune comună – călătoriile.

De când au apărut cei doi micuţi în viaţa noastră, am regândit total organizarea vacanţelor mai mici sau mai mari. Acum facem tot posibilul să îmbinăm cele două pasiuni, dar şi nevoile copiilor, aşa că alegem locuri frumoase, noi, cu mâncare bună, dar şi cu facilităţi şi activităţi pentru copii.

Astfel de locuri găsim doar după ce răscolesc cu mare atenţie internetul în căutare de recenzii, recomandări şi articole pe bloguri.

La Ferma Club Moroeni am ajuns după ce citisem mai multe lucruri bune, dar ceea ce ne-a convins a fost opinia unor prieteni care au vizitat-o de curând.

Aşa se face că în urmă cu o lună am hotărât să rezervăm o scurtă vacanţă de trei nopţi, cu pensiune completă. Am specificat “cu pensiune completă” pentru că şi mâncarea a fost la fel de lăudată.

Activităţi şi facilităţi la Ferma Club Moroeni

Încă din momentul în care am coborât din maşină mi-am dat seama că vor fi trei zile de care ne vom aduce mereu aminte cu drag. În toată curtea mişunau copii fericiţi, dar şi părinţi suspect de relaxaţi. După câteva ore am înţeles şi de ce.

ferma club

Deşi pensiunea este formată din doar zece camere, curtea şi lobby-ul sunt mai mult decât generoase. Cei mici se pot juca liniştiţi în curtea verde, pe terenul de baschet ori în holul pensiunii. A fost prima vacanţă în care am simţit că R. poate să alerge, să îşi împrăştie jucăriile şi să se poarte exact aşa cum se poartă un toddler, fără ca personalul să se arate deranjat de gălăgie şi dezordine.

În curtea pensiunii am găsit o trambulină, un tobogan, un leagăn, un loc de joacă şi o groapă cu nisip (în care erau o mulţime de jucării). Pe terenul de baschet am găsit mai multe mingi şi două seturi de badminton. Aşa că nici măcar nu este nevoie să veniţi cu prea multe jucării de acasă.

ferma club

A doua zi am vizitat ferma propriu-zisă, unde am văzut păsările şi animalele pe care le cresc pentru a aproviziona restaurantul (ajung imediat şi la partea asta). Toţi copiii au fost fascinaţi să vadă găini, raţe, un păun, porci, ponei, o vacă şi două căpriţe. Şi să nu uit de pisicuţe şi cei doi câini. Apoi a urmat plimbarea prin mica livadă, de unde micuţii au putut să-şi culeagă în voie fructe – mere, pere şi prune.

ferma club

În fiecare dimineaţă, copiii aveau posibilitatea să facă o plimbare cu poneiul pe terenul de baschet. R. a fost dispus să facă asta doar o dată, în celelalte două dimineţi s-a mulţumit să-l privească.

ferma club

O altă facilitate care contează foarte mult pentru noi a fost piscina interioară. Ne doream să avem opţiuni de petrecere a timpului liber şi în cazul în care ploua. Din păcate, apa a fost prea rece pentru R. aşa că am stat acolo doar o oră în prima zi. În schimb eu am stat câteva ore la plajă pe terasa din faţa piscinei, unde soarele ajungea în a doua parte a zilei. Exact la timp pentru somnul de prânz al celor mici. Soţul s-a bucurat de somn împreună cu ei.

Cum sunt camerele la Ferma Club Moroeni?

Şi dacă tot am ajuns la capitolul somn, să vă spun câte ceva şi despre camere. Noi am avut o cameră dublă, la ultimul etaj. Foarte spaţioasă, cu un pat dublu de 180 cm, aşa că am avut loc toţi patru în pat. La sosire ni s-a oferit un pat suplimentar sau un pătuţ pentru bebe, dar am preferat să ne “înghesuim”. Am dormit foarte bine, deşi noi suntem mai pretenţioşi (involuntar, avem dureri de spate când schimbăm patul).

ferma club
ferma club

Fiind la ultimul etaj, la ora prânzului se încălzea destul de tare, dar aparatul de aer condiţionat portabil a făcut faţă cu brio.  

În cameră există şi un mini bar aprovizionat cu sucuri, bere şi apă. Deci dacă vi se face sete în timpul nopţii găsiţi acolo tot ce vă trebuie. Am avut şi televizor, dar nu i-am dat deloc atenţie cât am stat acolo, putea la fel de bine să lipsească.

Cum e mâncarea la Ferma Club Moroeni?

Acum am ajuns şi la partea mea preferată: mâncarea. Deşi preparatele sunt mai mult sau mai puţin banale, toate au fost foarte bine preparate.

Micul-dejun era format din ouă (la alegere – fierte, prăjite sau omletă), castravete, roşie, caş sau/şi brânză, urdă, pastramă de pui şi de porc, unt dulceaţă, fursecuri, cafea, ceai şi lapte cald. Pentru R. am cerut într-o dimineaţă şi cereale pe care le-am şi primit deşi nu erau în meniu. 

Până aici nimic neobişnuit, poate doar amabilitatea excesivă (în cel mai bun sens posibil)  a tuturor angajaţilor. Ce m-a impresionat a fost faptul că mare parte a produselor proveneau din ferma, grădina şi livada pensiunii. Iar asta se simţea la fiecare îmbucătură sau sorbitură.

ferma club

Toate brânzeturile sunt produse de ei, din lapte de vacă sau capră. Am mâncat cea mai bună urdă, dar nici restul brânzeturilor nu era prea departe. La fel şi smântâna (pe care am primit-o la cină, alături de nişte mămăligă). Chiar şi untul este produs tot de ei.

Cele două tipuri de pastramă sunt tot de “casă”. Ne-am fi dorit să luăm şi acasă, dar în această perioadă, fiind foarte aglomerată, fac faţă cu greu cererii aşa că păstrează tot ce produc pentru mesele vizitatorilor. 

Pentru prânz ni se prezentau încă de dimineaţă opţiunile pe care le aveam. În fiecare zi aveam de ales între două tipuri de ciorbă sau supă şi două variante de fel principal. Urmate apoi de un desert de casă.

Cina era formată din aperitiv, fel principal (la alegere din două variante) şi din nou un desert delicios.

În cele trei zile am mâncat aşa:

 • supă cremă de legume cu crutoane – gustoasă, fină şi apreciată de R.;
 • ciorbă de perişoare;
 • ciorbă de pui – de fapt, o supă acră, foarte bună;
 • cocoş în sos de vin cu pilaf de orez – carnea a fost bine gătită, fragedă, exact ce trebuia. Totuşi, pilafului i-a lipsit ceva, eu doar am gustat din porţia soţului, dar el nu a fost tocmai încântat, deşi îi place orezul sub orice formă;
 • friptură de vită şi piure de cartofi – vita putea să fie mai moale, dar a avut un gust foarte bun;
 • mini tarte cu cremă de lămâie şi fructe – cred că a fost singurul preparat care nu ne-a plăcut;
 • raţă în sos de portocale cu legume la cuptor – carnea de raţă şi sosul au fost foarte bine asezonate, gustoase, dar carnea puţin cam tare pentru gustul meu;
 • Tochitură de porc cu mămăligă;
 • Şniţel de pui cu piure – un şniţel foarte bun, crocant la exterior, dar foarte fraged la interior;
 • prăjitură cu piersici – un pandişpan pufos şi nu prea dulce;
 • tartine cu roşii uscate – mie mi-au plăcut foarte mult, roşiile erau cărnoase, nu uscate în exces;
 • nachos (nu am întrebat dar păreau făcute de ei) cu pastă de avocado şi seminţe de rodie;
 • clasica mămăliguţă cu brânză şi smântână – pe cât de simplă, pe atât de bună datorită smântânii şi brânzei;
 • păstrăv la grătar şi quinoa – vă spun atât, R. a mâncat un păstrăv întreg şi toată quinoa din farfurie. Nu mai e nevoie de alte cuvinte;
 • semifreddo de vanilie – cremos, cu vanilie fix cât trebuie;
 • ghiveci de legume cu cârnaţi (subţiri, producţia pensiunii) – ghiveciul a fost delicios, la fel şi cârnaţii;
 • plăcintă cu mere;
 • platou cu măsline, tartine cu icre şi caş afumat (producţie proprie, ne-am bătut pe el);
 • puiul casei şi cartofi la cuptor;
 • mini eclere cu vanilie şi glazură de ciocolată – nu au fost tocmai cele mai bune pe care le-am încercat, dar R. a dat gata 3 bucăţi.

Acesta a fost meniul nostru pe timpul celor trei zile petrecute la Ferma Club. Simt că trebuie să repet: majoritatea preparatelor sunt banale, cele pe care le găsim în orice bucătărie. Am apreciat totuşi că au fost gătite atent, nu doar pentru a pune ceva pe masă. 

În concluzie..

Dacă sunteţi în căutarea unui loc pentru o mică vacanţă alături de copii (dacă nu aveţi copii, v-aş sugera să căutaţi alt loc, sigur vreţi să vă odihniţi în timpul liber, nu să vă chiţăie 20 de copii), vă recomand cu mare drag Ferma Club Moroeni. 

0 Comments

lacrimioara

Reply your comment