Fel principal, Garnituri, Vegan

Falafel – chiftele de năut

 

Aceste chiftele de năut nu sunt doar delicioase, dar şi foarte sănătoase, năutul fiind bogat în proteine vegetale, minerale şi fibre. Dar falafelul nu conţine doar năut, ci şi pătrunjel, ceapă verde, usturoi, condimente şi ulei de măsline, toate acestea având numeroase beneficii asupra organismului – de exemplu, pătrunjelul este mai bogat în vitamina C decât lămâia sau portocalele.

Ingrediente pentru 20 de falafel

300 năut uscat

2 linguri pastă de susan

3 legături de pătrunjel

4 fire ceapă verde

4 grăunţe de usturoi

2 linguri de făină

1 linguriţă praf de copt

aproximativ 4 linguri ulei de măsline

sare, piper

2 linguriţe chimion măcinat

1 linguriţă coriandru măcinat

500 ml ulei vegetal – pentru prăjit

Lipie și legume, salate, lămâie – pentru servit

Preparare falafel

  1. Năutul se lasă la hidratat peste noapte (sau pentru cel puţin 4 ore) !!! NU fierbeți năutul.
  2. Ceapa verde, usturoiul și pătrunjelul se toacă mărunt.
  3. Năutul scurs de apă se pune în vasul unui robot de bucătărie și se mărunțește, dar fără a-l transforma în pastă 🙂
  4. Se adaugă ceapa verde, pătrunjelul, usturoiul, făina, pasta de susan, praful de copt, sarea, piperul, chimionul și coriandrul.
  5. Se amestecă toate ingredientele și apoi se adaugă treptat uleiul de măsline, până când obțineți o compoziție care poate fi modelată în chiftele. Dacă nu se leagă, adăugați mai mult ulei de măsline, dar 4 linguri ar trebui să fie suficiente.
  6. Se lasă compoziția la rece pentru 30 de minute.
  7. Se modelează chiftele pe care le aplatizați ușor și se prăjesc în baie de ulei la foc mediu.
  8. Se scot chiftelele pe un prosop de hârtie.
  9. Falafelul servește cald sau rece alături de salată verde, roșii, castraveți, ceapă sau orice alte legume preferați. Neapărat cu o lipie și stropit cu puțină zeamă de lămâie 😉

Poftă bună!

 

 

0 Comments
Tags:

lacrimioara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Inline
Inline