Fel principal

Escalop de porc

Sunt mulți cei care nu agreează carnea de miel. Până acum câțiva ani și eu mă număram printre aceștia. Și nu aș putea spune că acum se regăsește pe lista mea de preferințe. Bineînțeles că friptura de miel nu ne va lipsi de pe masa de Paște, dar o să am grijă să mai existe și o alternativă pentru cei ca mine. Iar escalopul acesta de porc ar putea fi chiar ceea ce îmi trebuie. Se poate pregăti cu o zi înainte, iar când vreți să îl serviți îl încălziți la foc mic (dacă este nevoie, adăugați și puțină apă).

Ingrediente (4 porții)

800 gr mușchi sau cotlet de porc

400 gr ciuperci brune

100 gr făină albă

sare, piper

100 ml vin alb demisec

100 ml apă caldă

3 linguri ulei

Pentru garnitură – 1 kg cartofi albi, sare, piper, ulei de măsline, boia dulce

Preparare

Carnea se spală și se tamponează ușor cu un prosop de hârtie. Se taie feliuțe de aproximativ 2 cm grosime și se bat puțin cu ciocanul pentru șnițele.

Într-o farfurie întinsă se pune făina, se presară sare și piper și se amestecă. Feliile de carne se dau prin făină și se scutură bine pentru a îndepărta excesul, apoi se prăjesc în ulei bine încins, pe ambele părți, până se rumenesc.

Folosiți o tigaie încăpătoare pentru a putea pune toate bucățile de carne.

Se spală ciupercile și se taie în felii grosuțe. După ce ați rumenit carnea, se pun ciupercile peste, se adaugă vinul și apa, sare și piper.

Dați focul la minim, acoperiți cu un capac și lăsați sosul să scadă. La mine a durat 35-40 de minute, ceea ce a dus la frăgezirea cărnii și formarea unui sos delicios.

Cât timp a scăzut sosul, m-am ocupat și de garnitură – am spălat, curățat și tăiat cartofii în felii groase. I-am asezonat cu sare, piper și boia dulce, iar la sfârșit am pus și 2-3 linguri de ulei de măsline. Am așezat cartofii în tavă și i-am copt pentru 40 min la 220 de grade.

Se asează câteva felii de carne pe o farfurie, se pun ciupercile împreună cu sosul peste carne. Escalopul se servește alături de cartofii copți.

Poftă bună!

0 Comments
Tags:

lacrimioara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*