Deserturi

Cupcakes cu oreo şi mascarpone

cupcakes oreo

Primul desert pe care l-am făcut de una singură a fost un tiramisu minunat. Apoi au urmat mai multe variante de cupcakes – unele bune, altele…mai puţin bune. Nu cred să existe pe lumea asta o persoană căreia să nu îi placă aceste prăjiturele drăguţe, pufoase, cu fel şi fel de creme.

Astăzi le-a venit rândul celor mai simple şi rapide cupcakes pe care le-am făcut vreodată – cupcakes cu oreo şi mascarpone. Tot ce trebuie să faceţi este să puneţi toate ingredientele într-un bol, să le amestecaţi bine de tot, să umpleţi formele şi să coaceţi prăjiturelele.

cupcakes oreo

Mai mult, avem aici un mix grozav între cupcakes pufoase şi o cremă de mascarpone cu cei mai iubiţi biscuiţi din lume – Oreo. Care există acum şi în varianta specială pentru prăjituri, Oreo Crumbs sau Oreo Powder. Eu nu m-am putut abţine şi le-am adăugat şi nişte mini biscuiţi Oreo.

Cupcakes cu oreo şi mascarpone

  • 150 gr făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • ¼ linguriţă sare
  • 30 gr cacao
  • 125 gr zahăr
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 175 gr unt
  • 3 ouă
  • 50 gr ciocolată neagră
  • 4 linguri lapte

Cremă

  • 200 gr mascarpone
  • 150 ml smântână pentru frişcă
  • 2-3 linguri zahăr pudră
  • 4 linguri Oreo Crumbs
  1. Preîncălziţi cuptorul la 160 de grade.

  2. Într-un bol mare se amestecă făina, sarea, praful de copt, zahărul, cacaua, untul foarte moale, ouăle, vanilia, ouăle şi ciocolata rasă.

  3. Se mixează totul la viteză mare până când obţineţi un aluat omogen, apoi se adaugă şi laptele.

  4. Mai mixaţi preţ de un minut şi gata aluatul.

  5. Se pun hârtiile pentru cupcakes într-o tavă specială şi se împarte în mod egal aluatul (ar trebui să obţineţi 12 cupcakes).

  6. Se coc la 160 de grade pentru 30 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centrul lor iese curată.

  7. Se scot cupcakes-urile pe un grătar pentru a se răci înainte de a le decora.

Cremă

  1. Între timp, pregătiţi crema, la fel de simplu ca şi aluatul.

  2. Puneţi într-un bol smântâna pentru frişcă, mascarpone şi zahărul pudră. Mixaţi la viteză medie până când obţineţi o cremă tare. Atenţie – smântâna şi mascarpone-ul trebuie să fie reci, altfel crema se va tăia.

  3. Adăugaţi biscuiţii oreo şi amestecaţi cu o spatulă.

  4. Puneţi crema în sacul unui poş cu dui rotund şi ornaţi cupcakes-urile după ce s-au răcit complet.

  5. Opţional, puteţi decora cu extra oreo crumbs sau cu mini biscuiţi oreo.

*din aceste cantităţi ies 12 cupcakes mari sau 24 de mini-cupcakes. Dacă faceţi varianta mini, reduceţi timpul de coacere la 20 de minute.

*ingredientele pentru cremă trebuie să fie foarte reci. Ţineţi smântâna pentru frişcă cel puţin 24 de ore la frigider.

*dacă nu serviţi cupcakes-urile imediat după decorare, le puteţi ţine la frigider. Scoateţi-le din frigider cu cel puţin 15 minute înainte de servire.

0 Comments

lacrimioara

Reply your comment