Deserturi

Cupcakes cu oreo şi mascarpone

cupcakes oreo

Primul desert pe care l-am făcut de una singură a fost un tiramisu minunat. Apoi au urmat mai multe variante de cupcakes – unele bune, altele…mai puţin bune. Nu cred să existe pe lumea asta o persoană căreia să nu îi placă aceste prăjiturele drăguţe, pufoase, cu fel şi fel de creme.

Astăzi le-a venit rândul celor mai simple şi rapide cupcakes pe care le-am făcut vreodată – cupcakes cu oreo şi mascarpone. Tot ce trebuie să faceţi este să puneţi toate ingredientele într-un bol, să le amestecaţi bine de tot, să umpleţi formele şi să coaceţi prăjiturelele.

cupcakes oreo

Mai mult, avem aici un mix grozav între cupcakes pufoase şi o cremă de mascarpone cu cei mai iubiţi biscuiţi din lume – Oreo. Care există acum şi în varianta specială pentru prăjituri, Oreo Crumbs sau Oreo Powder. Eu nu m-am putut abţine şi le-am adăugat şi nişte mini biscuiţi Oreo.

Cupcakes cu oreo şi mascarpone

Prep Time5 mins
Cook Time30 mins
Total Time35 mins
Course: Desert
Keyword: cupcakes

Equipment

  • Mixer
  • Tava cupcakes

Ingredients

  • 150 gr făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • ¼ linguriţă sare
  • 30 gr cacao
  • 125 gr zahăr
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 175 gr unt
  • 3 ouă
  • 50 gr ciocolată neagră
  • 4 linguri lapte

Cremă

  • 200 gr mascarpone
  • 150 ml smântână pentru frişcă
  • 2-3 linguri zahăr pudră
  • 4 linguri Oreo Crumbs

Instructions

  • Preîncălziţi cuptorul la 160 de grade.
  • Într-un bol mare se amestecă făina, sarea, praful de copt, zahărul, cacaua, untul foarte moale, ouăle, vanilia, ouăle şi ciocolata rasă.
  • Se mixează totul la viteză mare până când obţineţi un aluat omogen, apoi se adaugă şi laptele.
  • Mai mixaţi preţ de un minut şi gata aluatul.
  • Se pun hârtiile pentru cupcakes într-o tavă specială şi se împarte în mod egal aluatul (ar trebui să obţineţi 12 cupcakes).
  • Se coc la 160 de grade pentru 30 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centrul lor iese curată.
  • Se scot cupcakes-urile pe un grătar pentru a se răci înainte de a le decora.

Cremă

  • Între timp, pregătiţi crema, la fel de simplu ca şi aluatul.
  • Puneţi într-un bol smântâna pentru frişcă, mascarpone şi zahărul pudră. Mixaţi la viteză medie până când obţineţi o cremă tare. Atenţie – smântâna şi mascarpone-ul trebuie să fie reci, altfel crema se va tăia.
  • Adăugaţi biscuiţii oreo şi amestecaţi cu o spatulă.
  • Puneţi crema în sacul unui poş cu dui rotund şi ornaţi cupcakes-urile după ce s-au răcit complet.
  • Opţional, puteţi decora cu extra oreo crumbs sau cu mini biscuiţi oreo.

Notes

*din aceste cantităţi ies 12 cupcakes mari sau 24 de mini-cupcakes. Dacă faceţi varianta mini, reduceţi timpul de coacere la 20 de minute.
*ingredientele pentru cremă trebuie să fie foarte reci. Ţineţi smântâna pentru frişcă cel puţin 24 de ore la frigider.
*dacă nu serviţi cupcakes-urile imediat după decorare, le puteţi ţine la frigider. Scoateţi-le din frigider cu cel puţin 15 minute înainte de servire.
0 Comments

lacrimioara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*