Fel principal

Cotlet de porc umplut cu ciuperci

cotlet de porc umplut

Există o vorbă care spune că cea mai bună legumă este porcul, cu siguranţă inventată de cei care nu concep o masă fără carne. Deşi noi nu suntem genul de familie în care alimentaţia să se bazeze pe carne (moderaţia e cheia, nu?), ne bucurăm din când în când de o friptură de porc. Încerc mereu să aleg o carne mai slabă pe care să o gătesc cât mai sănătos şi să o servesc alături de o porţie de legume.

Aşa că de data aceasta am ales un cotlet de porc fără os, umplut cu ciuperci gătite foarte simplu, iar drept garnitură am pregătit nişte “spaghete” de zucchini (pe care le-am făcut cu un spiralizator pentru legume) cu sos de roşii.

Soţul a fost impresionat de cotletul de porc. Mai exact, de crusta delicioasă şi rumenă pentru care am folosit un mix de condimente extraordinar – Vegeta Natur. Conţine doar ingrediente naturale şi dă un gust absolut perfect unei fripturi de porc. V-am zis şi de crusta arămie? Dar de mirosul care a “chemat-o” în bucătărie până şi pe domnişoara mofturoasă? A fost primul semn că nu va mai rămâne nimic (dar nimic) în farfurie.

Cotlet de porc umplut cu ciuperci

  • 500 gr cotlet de porc fără os
  • 200 gr ciuperci
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 grăunţe usturoi
  • sare
  • 2 linguri Vegeta Natur pentru carne de porc
  • 2 linguri ulei de măsline

Cotletul de porc fără os se secţionează pe lungime, fără a-l tăia până la capăt şi pe cât posibil la jumătatea grosimii acestuia, obţinând astfel o “foaie” dreptunghiulară.

Bateţi uşor carnea folosind ciocanul pentru şniţele şi presăraţi puţină sare doar pe partea superioară, unde veţi pune umplutura.

Spălaţi ciupercile, tăiaţi-le pe jumătate şi apoi feliaţi-le. Puneţi într-o tigaie 2 linguri de ulei de măsline, iar când s-a înscins, adăugaţi ciupercile.

Căliţi ciupercile pentru 4-5 minute, asezonaţi cu sare şi piper apoi puneţi şi usturoiul pisat. Mai căliţi încă un minut.

Puneţi ciupercile pe jumătate din carne, pliaţi cealaltă jumătate şi prindeţi marginile folosind câteva scobitori.

Presăraţi cele 2 linguri de Vegeta Natura pe carne şi frecaţi puţin. Lăsaţi cotletul deoparte pentru 5-10 minute pentru a-şi “trage” toate aromele din mixul de condimente.

Încingeţi 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie sau cratiţă (de preferat una de fonta sau care poate fi introdusă apoi în cuptor) şi rumeniţi cotletul de porc umplut pe ambele părţi pentru 2-3 minute.

Introduceţi cotletul de porc umplut în cuptorul preîncălzit la 200 de grade şi gătiţi-l pentru 15-20 de minute, acoperit cu folie de aluminiu.

Când este gata, scoateţi-l din tavă şi lăsaţi-l să se odihnească 5 minute învelit în folie de aluminiu. Feliaţi cotletul de porc umplut şi serviţi-l cu garnitura preferată – un piure de cartofi cremos, cuşcuş cu legume, salată de cartofi cu sparanghel, salată de quinoa sau o salată verde, simplă.

Să aveţi spor şi poftă!

cotlet de porc umplut
0 Comments

lacrimioara

Reply your comment