Mâncare chinezească

Chifteluţe în sos dulce-acrişor

Aşa mult îmi place treaba asta cu provocarea secretă. În fiecare lună dau peste alte reţete noi şi apetisante. Luna aceasta Provocarea secretă este gazduită de Stefania, pe al cărei blog – Stefy harnicutza – veți găsi și parada la sfârșitul lunii.

Rețeta pe care am ales-o de pe blogul doamnei Geta Cipaianu, Rețetele Panseluței, este una cu tentă asiatică, pe cât de colorată, pe atât de bună.

Ingrediente (4 porții)

Pentru chiftele

600 gr carne tocată amestec porc-vită

1 ceapă

2 căței de usturoi

2 ouă

4 linguri pesmet

sare și piper

puțin ulei de floarea-soarelui pentru prăjit

Pentru sos

1 ceapă

2 căței de usturoi

1 lingură ghimbir ras

1 ardei gras roșu

1 ardei gras portocaliu

2 morcovi

1 conservă de ananas SunFood

1 conservă de roșii întregi SunFood

2 linguri oțet de orez

3 linguri sos de soia

2 linguri ulei de floarea-soarelui

sare și piper

Preparare

Chiftelele

Ceapa și usturoiul se toacă mărunt. Într-un bol se pun carnea, ceapa, usturoiul, ouăle, pesmetul, 1 linguriță rasă de sare și puțin piper. Se omogenizează compoziția și apoi se formează chifteluțele.

Pentru că nu sunt adepta prăjirii în baie de ulei, am pus într-o tigaie mare 2 linguri de ulei și am prăjit chiftelele la foc mediu până când s-au rumenit (am avut 3 ture de chiftele, după fiecare din ele am șters tigaia cu un prosop de hârtie și am pus alt ulei).

Chiftelele nu trebuie prăjite prea mult pentru că vor continua să se mai gătească puțin și în sos. Chifteluțele prăjite se scot pe un șervețel și când ați terminat cu ele, vă puteți ocupa de sos.

Sosul

Ceapa, ardeii și morcovii se taie julienne. Usturoiul se toacă foarte mărunt, roșiile și ananasul (dacă este rondele) se taie bucățele.

Se pun cele  2 linguri de ulei într-un wok sau o tigaie mare și când s-a încins se adaugă ustroiul și ghimbirul. Se călesc 1 minut, se adaugă ceapa, ardeiul gras, morcovii, sucul din conserva de ananas, roșiile cu tot cu sosul din conservă, oțetul de orez și sosul de soia. Se lasă să fiarbă 3-4 minute la foc mare, se pun și chifteluțele în sos, se dă focul mic și se mai fierb încă 5 minute.

La sfârșit se adaugă și bucățelele de ananas și se potrivește sosul de sare și piper, după gust.

Chifteluțele se servesc cu o garnitură simplă de orez sau simple, ca atare.

Poftă bună!

0 Comments

lacrimioara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*