Aperitive, Uncategorized

Chiftele de dovlecei cu brânză

chiftele de dovlecei

În fiecare vară profit la maxim de dovleceii crocanţi, proaspeţi şi plini de vitamine. Îi folosesc în supe cremă, traşi la tigaie în puţin unt, pe grătar, în sosurile pentru paste, dar preferatele mele sunt şi vor rămâne chiftelele de dovlecei.

Combinaţia de dovlecei şi brânză are ceva care m-a făcut să mă îndrăgostesc iremediabil de aceste chiftele. Îmi plac în mod deosebit reci, indiferent că le mănânc la mic dejun, prânz ori cină. Ba chiar ţin loc şi de gustare.

Desigur, dacă nu vă daţi în vânt după preparatele prăjite în baie de ulei, trebuie să încercaţi chifteluţele de dovlecei la cuptor. Un compromis gustos între mâncare sănătoasă şi plăcere vinovată.

Ingrediente chiftele de dovlecei cu brânză

  • 3 dovlecei medii – aprox 700 gr
  • 200 gr brânză tare – eu folosesc telemea de capră
  • 2 ouă
  • 2 linguri de făină
  • sare şi piper
  • 1 grăunte de usturoi
  • o mână de verdeţuri – mentă, cimbru lămâios, oregano
  • 500 ml ulei de floarea soarelui – pentru prăjit

Mod de preparare chiftele de dovlecei cu brânză

  1. Se spală dovleceii şi se dau pe răzătoarea mare.
  2. Se adaugă jumătate de linguriţă de sare peste dovleceii raşi şi se lasă deoparte cât vă ocupaţi de restul ingredientelor.
  3. Brânza se dă pe răzătoarea mare.
  4. Verdeţurile se toacă mărunt.
  5. Într-un bol se amestecă brânza, ouăle, verdeţurile, usturoiul pisat şi puţin piper proaspăt măcinat (adăugaţi sare doar dacă brânza pe care o folosiţi nu este sărată).
  6. Stoarceţi foarte bine dovleceii raşi.
  7. Adăugaţi dovleceii în bolul cu brânză şi ouă.
  8. Puneţi şi cele 2 linguri de făină şi amestecaţi bine compoziţia.
  9. Într-o tigaie puneţi uleiul de floarea soarelui, la foc mediu.
  10. Când uleiul s-a încins, formaţi chiftele cu ajutorul a două linguri şi puneţi-le direct în tigaie.
  11. Prăjiţi chiftelele până când s-au rumenit pe o parte, întoarceţi-le şi prăjiţi-le şi pe cealaltă parte.
  12. Când sunt gata le scoateţi pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
  13. Serviţi chiftelele calde sau reci alături de un sos de usturoi şi mentă.

Să aveţi spor şi poftă!

chiftele de dovlecei
0 Comments

lacrimioara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*