Deserturi, Pentru copii

Chec cu mere şi scorţişoară

chec cu mere

Ce ar fi toamna fără multe prăjituri cu mere? Mereu am asociat acest anotimp cu mirosul de mere coapte şi dovleac copt, iar prăjiturile sunt şi ele la pachet cu toamna.

Fiecare membru al familiei are prăjitura cu mere prefertă – soţul ar mânca non stop negresa cu mere (o pufosenie delicioasă), R. este fanul variantei clasice de prăjitură cu mere şi foi fragede, iar eu aş mânca oricând o prăjitură cu mere şi ghimbir.

Singura care încă nu avea o prăjitură preferată era E. Până acum. Deşi ea nu este o mâncăcioasă, a dat gata imediat 2 felii de chec. Peste o oră a mai mâncat una. Deci aş spune că tocmai şi-a găsit preferata. Un chec cu mere şi scorţişoară pufos şi aromat. O delicioşenie!

Iar pentru mame am o veste bună. Nu aveţi nevoie decât de 2 boluri şi un tel. Şi o tavă, bineînţeles. As simple as that! În maxim o oră aveţi gata un desert grozav, fără prea mult efort.

Ingrediente chec cu mere

  • 210 gr făină
  • 120 gr zahăr
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • un măr mare
  • 2 ouă mari
  • 120 ml ulei de floarea soarelui
  • 120 gr iaurt gras
  • o linguriţă extract de vanilie
  • 25 gr unt
  • 50 gr zahăr
  • 2 linguriţe scorţişoară

Mod de preparare chec cu mere şi scorţişoară

  1. Se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade.
  2. Într-un bol se amestecă ingredientele uscate – 210 gr făină, 120 gr zahăr, 2 linguriţe praf de copt şi jumătate de linguriţă bicarbonat de sodiu – şi mărul curăţat şi tăiat cubuleţe mici.
  3. Separat, se pun împreună ingredientele umede – 2 ouă, 120 ml ulei, 120 gr iaurt gras şi extractul de vanilie – şi se bat puţin cu telul, cât să se omogenizeze.
  4. Se pun ingredientele umede peste cele uscate şi se amestecă folosind telul, doar cât să se combine, nu amestecaţi prea mult.
  5. Puneţi aluatul într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt.
  6. Se amestecă 25 gr unt, 50 gr zahăr şi 2 linguriţe scorţişoară şi se presară peste aluatul pentru chec.
  7. Se coace checul cu mere şi scorţişoară pentru 35 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
  8. Când este gata, se scoate din cuptor şi se lasă 5 minute să se răcească în tavă. Apoi se scoate din tavă şi se lasă pe un grătar pentru a se răci complet, înainte de a-l tăia.

Să aveţi spor şi poftă!

chec cu mere
0 Comments

lacrimioara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*