Garnituri

Cartofi gratinaţi

O porţie de cartofi gratinaţi este nu numai o garnitură grozavă lângă o friptură suculentă, dar poate fi servită şi alături de legume la grătar sau la abur, ori ca şi fel principal (bineînţeles, însoţită de o salată cu multe legume). Cert este faptul că e foarte greu să refuzi cartofii gratinaţi aburinzi şi rumeniţi, chiar şi atunci când eşti la dietă 😉

Ingrediente (pentru 6-8 porții)

1,5 kg cartofi

3 căței de usturoi tocați mărunt

400 ml smântână 20%

200 ml smântână lichidă pentru gătit

sare, piper

puțin unt pentru uns tava

100 gr cașcaval ras

 

Preparare cartofi gratinaţi

Se curăță cartofii, se spală și se taie în feliuțe foarte subțiri. Eu am folosit accesoriul pentru feliere fină de la robotul de bucătărie (nu știu ce m-aș face fără el).

Într-un bol se amestecă usturoiul, cele două tipuri de smântână, sare și piper.

Se aranjează feliuțele de cartofi într-un vas uns cu puțin unt (pe care puteți să îl introduceți în cuptor – unul mai arătos pentru că veți servi cartofii în el), iar la sfârșit se adaugă amestecul de smântână.

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade. Se coace pentru 1 oră și 15 minute, apoi se pune cașcavalul ras și se mai dă la cuptor încă 20 de minute (verificați cu ajutorul unui cuțit. dacă acesta intră ușor în cartofi, sunt gata).

Se servesc imediat alături de o friptură suculentă sau puteți să îi încercați împreună cu un piept de pui în sos cremos.

Vă doresc poftă bună!

0 Comments
Tags: ,

lacrimioara

Reply your comment