Fel principal, Peste si fructe de mare

Calamar în sos de roșii

Nu mai este un secret faptul că suntem îndrăgostiţi de tot ce înseamnă peşte şi fructe de mare. Ne place să le mâncăm la restaurant, acasă şi mai ales în vacanţe. Şi tocmai pentru că suntem proaspăt întorşi din ultima vacanţă, am încercat să revenim la treburile noastre de toată ziua încet-încet cu o mâncare cu iz de concediu. Am dat fuga la cel mai apropiat supermarket şi m-am înzestrat cu 1,2 kg de inele de calamari (congelaţi, dar totuşi foarte buni). Deşi iniţial mă gândisem la o porţie de calamari pane (pe care îi ador), am alungat repede gândul şi am hotărât că o porţie de calamar în sos de roşii aromat cu mult usturoi, pătrunjel şi busuioc ar fi potrivit.

Ingrediente

1,2 kg inele de calamari congelate

1 conservă roşii cherry în suc de roşii

100 ml suc bulion

1 ceapă mare

1 căpăţână de usturoi

4 linguri ulei de măsline

1 legătură de pătrunjel

puţin busuioc verde

sare, piper

opţional – jumătate de linguriţă de chimion măcinat

Pentru servit – câteva felii de pâine unse cu ulei de măsline şi rumenite la cuptor

Preparare

  1. Se dezgheaţă inelele de calamar şi se spală cu apă rece, apoi se lasă la scurs într-o sită sau se pun pe câteva prosoape de hârtie.
  2. Se curăţă şi se spală ceapa şi usturoiul, apoi se toacă mărunt.
  3. Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare şi se călesc ceapa cu usturoiul până când se înmoaie (aveţi grijă să nu se rumenească). Eu am presărat jumătate de linguriţă de chimion peste ceapă, dar asta doar pentru că ne place foarte mult aroma lui, aşa că puteţi să-l omiteţi.
  4. Se adaugă inelele de calamar şi se gătesc la foc mediu 3-4 minute, amesecând din când în când.
  5. Este momentul să puneţi roşiile cherry cu tot cu sucul din conservă, bulionul, 150 ml apă caldă, sare şi piper.
  6. Amestecaţi bine, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi 15 minute la foc mediu.
  7. Serviţi imediat inelele de calamari împreună cu sosul aromat şi presăraţi pătrunjel şi busuioc tocate mărunt.

Poftă bună!

0 Comments

lacrimioara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*