Deserturi, Mic dejun, Pentru copii

Budincă de tapioca în două culori

aromeinbucatarie - tapioca

La prima vedere, perlele de tapioca par mai degrabă a face parte din categoria detergenţilor :), dar vă promit că sunt comestibile. Şi nu doar că sunt comestibile, combinate cu lapte şi o mână de alte ingrediente se transformă într-o delicioasă budincă.

Când spun budincă nu mă refer neapărat la un desert. Poate fi servită la mic dejun (mai ales dacă nu folosiţi zahăr), cu multe fructe proaspete şi o linguriţă de seminţe de chia – o “bombă” sănătoasă, practic. Bonus, o pregătiţi seara şi o lăsaţi la frigider peste noapte. În felul acesta aveţi un mic dejun rapid şi în dimineţile pe repede înainte.

Totuşi, copiii mei o preferă pe post de gustare, de cele mai multe ori nici nu au răbdare să se răcească. Mi-e mai mare dragul când îi văd cum ling, la propriu, castroanele.

Ingrediente budincă de tapioca în două culori

Mod de preparare budincă de tapioca în două culori

  1. Perlele de tapioca se pun într-o sită şi se clătesc bine cu apă rece. Se lasă deoparte să se scurgă.
  2. Se pune laptele la fiert într-o crăticioară.
  3. Când începe să fiarbă se adaugă perlele de tapioca şi se fierb la foc mic amestecând, până când absorb în totalitate lichidul.
  4. Într-un bol se bate oul cu o furculiţă.
  5. Se adaugă peste ou câteva linguri din laptele cu tapioca (astfel îi creşte temperatura, iar când îl adăugaţi în oală nu veţi obţine un fel de omletă).
  6. Se pune oul amestecat cu laptele cu tapioca în crăticioară, peste restul de lapte şi se mai fierbe 2-3 minute la foc mic, amestecând continuu.
  7. La sfârşit se adaugă extractul de vanilie şi zahărul sau mierea (dacă folosiţi).
  8. Tot în acest moment se pune şi untul. Amestecaţi bine.
  9. Se pune jumătate din budincă în pahare sau borcănele (ori în castron).
  10. Restul de budincă se amestecă cu pudra de roşcove.
  11. Se pune budinca de tapioca cu roşcove peste cea pusă deja în borcan/castron.
  12. Se pun topping-urile preferate, eu am folosit zmeură proaspătă şi am presărat seminţe de chia.
  13. Budinca de tapioca în două culori se serveşte caldă sau rece, după ce aţi ţinut-o la frigider.

Să aveţi spor şi poftă!

aromeinbucatarie - tapioca
0 Comments

lacrimioara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Inline
Inline