
La prima vedere, perlele de tapioca par mai degrabă a face parte din categoria detergenţilor :), dar vă promit că sunt comestibile. Şi nu doar că sunt comestibile, combinate cu lapte şi o mână de alte ingrediente se transformă într-o delicioasă budincă.
Când spun budincă nu mă refer neapărat la un desert. Poate fi servită la mic dejun (mai ales dacă nu folosiţi zahăr), cu multe fructe proaspete şi o linguriţă de seminţe de chia – o “bombă” sănătoasă, practic. Bonus, o pregătiţi seara şi o lăsaţi la frigider peste noapte. În felul acesta aveţi un mic dejun rapid şi în dimineţile pe repede înainte.
Totuşi, copiii mei o preferă pe post de gustare, de cele mai multe ori nici nu au răbdare să se răcească. Mi-e mai mare dragul când îi văd cum ling, la propriu, castroanele.
Ingrediente budincă de tapioca în două culori
- 50 gr perle de tapioca Sano Vita
- 400 ml lapte
- 1 ou
- 1 linguriţă extract de vanilie
- 1 lingură unt
- 1 lingură pudră de roşcove Sano Vita
- topping-uri: fructe proaspete, seminte de chia Sano Vita, nucă de cocos etc
- opţional – miere sau zahăr (ori alt îndulcitor)
Mod de preparare budincă de tapioca în două culori
- Perlele de tapioca se pun într-o sită şi se clătesc bine cu apă rece. Se lasă deoparte să se scurgă.
- Se pune laptele la fiert într-o crăticioară.
- Când începe să fiarbă se adaugă perlele de tapioca şi se fierb la foc mic amestecând, până când absorb în totalitate lichidul.
- Într-un bol se bate oul cu o furculiţă.
- Se adaugă peste ou câteva linguri din laptele cu tapioca (astfel îi creşte temperatura, iar când îl adăugaţi în oală nu veţi obţine un fel de omletă).
- Se pune oul amestecat cu laptele cu tapioca în crăticioară, peste restul de lapte şi se mai fierbe 2-3 minute la foc mic, amestecând continuu.
- La sfârşit se adaugă extractul de vanilie şi zahărul sau mierea (dacă folosiţi).
- Tot în acest moment se pune şi untul. Amestecaţi bine.
- Se pune jumătate din budincă în pahare sau borcănele (ori în castron).
- Restul de budincă se amestecă cu pudra de roşcove.
- Se pune budinca de tapioca cu roşcove peste cea pusă deja în borcan/castron.
- Se pun topping-urile preferate, eu am folosit zmeură proaspătă şi am presărat seminţe de chia.
- Budinca de tapioca în două culori se serveşte caldă sau rece, după ce aţi ţinut-o la frigider.
Să aveţi spor şi poftă!
