Deserturi, Pentru copii

Budincă de griş cu afine

Cu toţii am avut parte în copilărie de porţia noastră de griş cu lapte, eventual cu o lingură de gem sau dulceaţă în moţ. Şi era atât de bun! Ieri m-am gândit că ar fi totuși cazul să transform clasicul griș fiert în lapte în ceva muuuult mai bun. Așa că m-am uitat în frigider (și cum mare lucru nu prea era pe acolo – încerc sa reduc risipa), singurele care s-ar fi potrivit în combinația asta erau niște ouă și o cutiuță de afine. Perfect, din moment ce puștiul este oricum fan declarat afine. A ieșit o budincă delicioasă, care a fost bună și caldă, proaspăt scoasă din cuptor, dar chiar și la micul dejun de astăzi, rece și densă.

Ingrediente budincă de griş cu afine

700 ml lapte

100 gr griş

50 gr unt

1 lingură extract de vanilie

3 linguri miere

2 ouă

100 gr afine

Mod de preparare budincă de griş cu afine

1. Se fierbe laptele și se adaugă, în ploaie, grişul.

2. Se amestecă și se fierbe la foc mic 3 minute (amestecați continuu pentru că altfel riscați să se prinda).

3. Se încorporează untul în grişul cald, apoi se adaugă, mierea și extractul de vanilie.

4. Se separa albușurile de gălbenușuri. Când grişul a ajuns la temperatura camerei, se adaugă și gălbenușurile, amestecând până când se omogenizează compoziția.

5. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare și se încorporează cu grijă în compoziția de griș și gălbenușuri.

6. Se adaugă jumătate din afine.

7. Se ung 4 forme pentru sufleuri cu unt și se imparte amestecul în mod egal. Pe deasupra se pun restul de afine.

8. Se introduc formele în cuptorul preîncălzit la 190 de grade.

9. Se coace budinca pentru 25 de minute la 190 de grade.

10. Când au trecut cele 25 de minute, se oprește cuptorul și se mai lasă budincile încă 10 minute în cuptor.

11. Budinca de griș cu afine se servește caldă sau rece, simplă sau însoțită de puțină frișcă.

Poftă bună!

 

0 Comments
Tags: ,

lacrimioara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Inline
Inline