Aluaturi, Deserturi, Pentru copii

Brioşe pentru mic-dejun cu făină integrală şi mere

În unele dimineţi am nevoie de ceva mai mult decât nelipsita cană de cafea pentru a mă pune în mişcare. Doar că mai am şi un pufoşel de 5 luni care nu prea îmi permite să stau la prima oră a dimineţii în bucătărie să încropesc un mic-dejun ca la carte. Aşa am ajuns la aceste brioşe pe care le fac de seara, iar dimineaţa mă aşteaptă cuminţi pe masa din bucătărie. Cât se face cafeaua, trântesc peste o brioşă – două, trei – o linguriţă de marmeladă de portocale roşii (pe care am luat-o de la Cărtureşti) şi gata masa.

Ingrediente pentru 15 brioşe

250 gr făină albă

150 gr făină integrală

2 linguriţe praf de copt

50 gr făină de migdale

50 gr nucă de cocos

1 linguriţă de scorţişoară

100 gr zahăr

2 ouă mari

400 ml suc de portocale

2 mere tăiate cubuleţe mici

un praf de sare

1 lingură seminţe de in

3 linguri de stafide

puţin ulei de floarea-soarelui pentru uns formele

Preparare

Să vă povestesc cum stă treaba cu prepararea acestor brioşe. Se ia una bucată bol mare, se pun laolaltă toate ingredientele din lista de mai sus şi se amestecă bine-bine cu o lingură de lemn. Când s-a omogenizat aluatul, se ung formele pentru brioşe cu puţin ulei de floarea-soarelui (eu am folosit forme din silicon) şi se umplu cu aluatul.

Dacă folosiţi o tavă siliconată, tapetaţi forma cu făină pentru a nu se lipi brioşele. Sau puteţi să folosiţi hârtiuţe pentru cupcakes.

Se coc brioşele pentru 35 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Înainte să le scoateţi din cuptor, introduceţi o scobitoare în centrul unei brioşe pentru a vă asigura că sunt coapte suficient. Dacă scobitoarea iese curată, brioşele sunt gata. Asta rămâne cea mai sigură metodă de testare.

Scoateţi brioşele din forme cât sunt calde şi lăsaţi-le să se răcească pe un grătar.

Sunt delicioase şi calde, dar eu le prefer reci, cu puţină dulceaţă. Şi pentru că sunt prea multe pentru a le mânca pe toate într-o dimineaţă, pe cele care rămân le păstrez într-o caserolă închisă. Aşa se menţion moi şi sunt perfecte şi dimineaţa următoare.

Poftă bună!

0 Comments

lacrimioara

Reply your comment