Aperitive, Pentru copii

Brioşe de cuşcuş sărate

A venit timpul să gătesc pentru trei persoane. Şi asta implică şi puţină imaginaţie şi inventivitate. Zilele trecute am dat peste o reţetă de budincă de cuşcuş cu măr şi mi s-a părut că suna foarte bine. Doar că îmi doream ceva “sărat”, nu un desert. Aşa am ajuns la această variantă de brioşe. Până şi soţul s-a declarat încântat de ce a ieşit, iar cel mic a ronţăit cu entuziasm, atât cât i-au permis gingiile 🙂

Ingrediente

1/2 cană cuşcuş

1 cană apă clocotită

1 lingură ulei de măsline

1 morcov

1/2 zucchini

1 lingură ulei de măsline

1 linguriţă seminţe de chia

1 lingură fulgi de drojdie inactivă

1/2 linguriţă sumac

50 gr brânză proaspătă

1 ou

sare şi piper după gust

Preparare

Am pus cuşcuşul într-un bol, am adăugat apa clocotită şi uleiul de măsline. Am acoperit bolul cu o farfurie şi l-am lăsat aşa 10 minute.

Între timp, am încins o lingură de ulei de măsline într-o tigaie şi am călit morcovul şi zucchiniul date pe răzătoarea mare. După ce s-au înmuiat puţin am oprit focul.

Cuşcuşul hidratat l-am amestecat cu seminţele de chia, fulgii de drojdie, sumacul, brânza, oul şi legumele călite. Eu am omis sarea şi piperul pentru că am pregătit brioşele pentru bebe de 7 luni. Chiar şi aşa, soţul a ţinut să-mi spună că brioşele lui au fost mai bune decât cuşcuşul pregătit pentru noi 🙂

Am împărţit compoziţia în 6 forme din silicon pentru brioşe şi le-am introdus în cuptorul preîncălzit la 200 de grade. Am copt brioşele pentru aproximativ 10 minute, doar cât să se rumenească puţin la suprafaţa.

Sunt la fel de bune atât calde, cât şi reci. Pot fi servite ca aperitiv sau garnitură, dar şi pe post de gustare.

Poftă bună!

0 Comments
Tags:

lacrimioara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*