Aperitive, Mic dejun, Pentru copii

Brioşe cu mei şi legume

De când a apărut în viaţa noastră micuţa domnişoară mofturoasă, mesele noastre au devenit ceva mai stresante. Pentru simplul fapt că legumele îi par a fi ceva de pe altă planetă şi le refuză în 90% din cazuri. Şi cum asta mă pune în dificultate aproape în fiecare zi (mă mai salvează pastele cu diverse sosuri şi vreo două tocăniţe pe care le acceptă) sunt mereu în căutare de modalităţi să o “păcălesc”.

Nici nu vă puteţi imagina cât de fericită am fost când am văzut-o cum înfuleca brioşele mele cu mei şi legume – mă simţeam în al nouălea cer şi mi-am promis să mai fac şi alte astfel de teste. Cine ştie, poate se prinde şi ea că legumele sunt bune.

Şi dacă meiul nu face parte din repertoriul vostru, vă recomand să încercaţi brioşele de cuşcuş cu legume. Sunt pufoase, gustoase, perfecte pentru copii mici şi mari.

Ingrediente brioşe cu mei şi legume

  • 2 ouă
  • jumătate de linguriţă de sare
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 140 gr iaurt grecesc
  • un dovlecel mic
  • jumătate de ardei kapia
  • jumătate de ceapă
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 50 gr mei
  • 150 ml apă (sau supă de legume/pui/vită)

Mod de preparare brioşe cu mei şi legume

  1. Am ras dovlecelul şi am tocat mărunt ardeiul şi ceapa.
  2. Meiul l-am fiert în 150 ml apă (la foc mic) până când a fost absorbit tot lichidul şi apoi l-am lăsat deoparte, acoperit, cât m-am ocupat de restul ingredientelor.
  3. Într-o tigaie am pus o lingură de ulei de măsline, în care am călit dovlecelul, ardeiul şi ceapa pentru 3-4 minute.
  4. Am amestecat într-un bol ouăle, sarea, 2 linguri de ulei de măsline, iaurtul grecesc, legumele călite şi meiul fiert.
  5. Am uns formele de silicon cu puţin ulei de măsline (eu am folosit nişte forme pentru mini gugulufuri – 10 la număr, dar în formele pentru brioşe ies 9) şi am pus compoziţia în ele.
  6. Le-am copt în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 25 de minute.
  7. Când au fost gata le-am scos imediat din formă, pe un grătar, pentru a se răci.

Aceste brioşe cu mei şi legume sunt grozave atât calde, cât şi reci. Sunt o modalitate foarte bună pentru a păcăli până şi cei mai mofturoşi copii să mănânce legume. La noi a funcţionat de minune.

Să aveţi spor şi poftă!

0 Comments

lacrimioara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*