Deserturi, Mic dejun, Pentru copii, Vegan

Bomboane vegane cu unt de arahide și quinoa

www.aromeinbucatarie.ro - bomboane raw vegane

Acum trei luni nu credeam că o să ajungă să spun așa ceva: puștoaica mea mănâncă orice, oricând, oricum! Mereu cere ceva de mâncare și MEREU trebuie să am ceva pregătit pentru ea, dar și pentru frățiorul mai mare.

Rețeta acestor bomboane mi-a rămas în minte (și în telefon) după ce a fost postată pe instagram de Iulia – o puteți urmări pe www.jurnaldulce.ro. Deși le-am pregătit special pentru micuți, m-am bucurat și eu de ele. Recunosc, le-am mâncat atunci când dormeau ei pentru că nu i-am putut convinge să-mi cedeze nici măcar una.

Deși au fost gândite ca o gustare, îndrăznesc să cred că aceste bomboane vegane ar putea să țină cu succes locul unui mic dejun, sunt sățioase, sănătoase, adevărate bombe de energie.

Ingrediente bomboane raw-vegane cu unt de arahide și quinoa

Mod de preparare bomboane raw-vegane cu unt de arahide și quinoa

  1. Quinoa se pune într-o sită și se clătește bine cu multă apă rece. Se pune într-o crăticioară, se acoperă cu cei 200 ml apă rece și se fierbe – găsiți aici detalii despre cum se fierbe corect quinoa.
  2. După ce s-a răcit complet quinoa, se amestecă într-un bol împreună cu restul ingredientelor.
  3. Se omogenizează compoziția și se formează biluțe de dimensiunea unei mingi de ping pong (ar trebui să obțineți 15 bomboane).
  4. Este important să strângeți foarte bine compoziția atunci când formați bomboanele, altfel acestea se vor “destrăma”.
  5. Puneți bomboanele într-o caserolă cu capac și lăsați-le la frigider pentru cel puțin o oră.
  6. Bomboanele rezistă 3-4 zile, depozitate în caserolă închisă, în frigider.

!!!Dacă folosiți ulei esențial pentru a aroma bomboanele, asigurați-vă că ați cumpărat unul de calitate, potrivit pentru a fi utilizat intern!!!

Să aveți spor și poftă!

Dacă și voi sunteți fanii produselor SanoVita, am o veste bună pentru voi. La orice comandă plasată pe www.sanovita.ro veți primi 15% reducere dacă folosiți codul “aromeinbucatarie”.

www.aromeinbucatarie.ro - bomboane raw vegane
0 Comments

lacrimioara

Reply your comment