Deserturi

Blueberry banana bread sau.. chec cu banane și afine

De-ar avea zilele mai mult de 24 de ore, poate aș reuși și eu să postez rețetele pe care le încerc atunci când le încerc. Din păcate, timpul e prea scurt pentru a face tot ceea ce ne dorim, iar checul meu cu banane și afine e de mult timp copt și mâncat. Dar asta nu înseamnă că am uitat rețeta (ce stă cuminte notată pe o filă din carnețel) sau cât de bun a fost.

Azi am reușit, în sfârșit, să-mi găsesc timp să vă împărtășesc și vouă rețeta mea grozavă de chec cu banane și afine.

 

Ingrediente chec cu banane și afine

2 ouă

150 gr zahăr

2 banane foarte coapte

50 ml ulei

1 lingură extract de vanilie

250 gr făină

2 lingurițe praf de copt

un praf de sare

200 gr afine

Preparare chec cu banane și afine

Am început prin a seta cuptorul la 190 de grade pentru a se încălzi.

Am spălat afinele și le-am lăsat să se usuce. Apoi, am presărat puțină făină peste ele. În felul acesta ele nu se vor afunda în aluat.

Am bătut ouăle și zahărul până am obținut o cremă fină și pufoasă, de un galben pal. Apoi, am adăugat cele două banane pe care le-am pasat cu o furculiță în prealabil. Am amestecat cu un tel și am adăugat extractul de vanilie și uleiul.

Am uitat să vă spun una dintre cele mai bune părți ale acestui chec – nu o să vă rămână prea multe vase de spălat.

La sfârșit am cernut făina, praful de copt și sare direct în bolul în care am pregătit aluatul și am amestecat până când compoziția se omogenizează.

Am adăugat și afinele și le-am încorporat cu grijă în aluat pentru a nu le sparge.

Am pus aluatul într-o formă de chec pe care am tapetat-o cu făină și am copt checul la 190 de grade pentru 60 de minute.

Când a fost gata, l-am lăsat să se răcească și apoi l-am scos din tavă și l-am tăiat. Dacă nu reușiți să îl dați gata încă din prima zi, înveliți-l în hârtie de copt și va rămâne proaspăt 2 zile.

Poftă bună!

0 Comments
Tags: , ,

lacrimioara

Reply your comment