Deserturi

Biscuiţi spiralaţi

Crăciunul acesta m-am hotărât să limitez lista de prăjiturele, fursecuri și biscuiți la un număr de trei.. a fost greu să aleg ce să elimin și ce să păstrez (vă spun sincer că am renunțat chiar și la cozonac). Am stat și m-am tot gândit, m-am răsucit și m-am răzgândit și am ales un tiramisu clasic (promit să vin și cu rețeta), prăjitura Tosca și aceste spirale fragede, pe care le-am găsit pe blogul Paulei, Enjoy Dessert! și la care salivam de ceva vreme.

Ingrediente biscuiți spiralați

Aluatul cu vanilie

100 gr unt la temperatura camerei

50 gr zahăr pudră

50 gr amidon (eu folosesc Gustin)

140 gr făină

1 ou mare

1 lingură extract de vanilie

Aluatul cu cacao

100 gr unt la temperatura camerei

50 gr zahăr pudră

50 gr amidon (eu folosesc Gustin)

120 gr făină

20 gr cacao

1 ou mare

Preparare

Mod de preparare aluatul cu vanilie

Am amestecat untul cu zahărul pudră, amidonul și făină (cu degetele), până am obținut o compoziție nisipoasă. Am adăugat oul și extractul de vanilie și am frământat bine aluatul. Acesta trebuie să fie foarte puțin lipicios și moale. I-am dat o formă dreptunghiulară, l-am învelit în folie alimentară și l-am pus la frigider pentru o oră.

Mod de preparare aluatul cu cacao

Am procedat în același fel ca la cel cu vanilie (întâi am amestecat untul, zahărul, amidonul, făina și cacaua, apoi am adăugat oul). Și pe acesta l-am pus o oră la frigider.

Asamblare biscuiți spiralați

Am întins fiecare din cele două aluaturi în câte o foaie subțire, cam de grosimea unei monede de 50 de bani. Am încercat să obțin două foi de aluat de dimensiuni aproximativ egale. Am suprapus cele două aluaturi (eu am pus aluatul cu vanilie peste cel cu cacao) și le-am rulat strâns. Am învelit rulada astfel obținută în folie alimentară și am pus-o la congelator 15 minute.

Între timp, am încins cuptorul la 180 de grade și am pus hârtie de copt într-o tavă mare. Când au trecut cele 15 minute, am scos ruloul de la congelator și am tăiat feliuțe subțiri, pe care le-am așezat în tavă, lăsând puțin spațiu între ele pentru că se vor întinde puțin.

Am copt spiralele la 180 de grade (stratul de vanilie trebuie să se rumenească puțin) pentru 15 minute, le-am scos din tavă și le-am lăsat să se răcească pe un grătar. Din cantitățile date mi-au ieșit aproape trei tăvi mari (ultima nu a fost chiar plină), dar depinde și de dimensiunile la care tăiați spiralele.

Gata.. acum suntem pregătiți să îl așteptăm pe Moș Crăciun!

0 Comments

lacrimioara

Reply your comment