Deserturi

Biscuiţi cu unt de arahide

www.aromeinbucatarie.ro - biscuiti cu unt de arahide

De vreo două săptămâni nu-mi puteam scoate din minte nişte biscuiţi cu unt de arahide tare arătoşi, pe care i-am descoperit pe blogul www.fifteenspatulas.com. Articolul promite nişte biscuiţi perfecţi, fragezi, cu mult unt de arahide.

Cum reţeta avea review-uri foarte bune, am decis că trebuie să o încerc. Cea mai mare problemă a fost faptul că nu ne-am putut opri din mâncat. Rezultatul a fost pe măsura aşteptărilor: cei mai buni biscuiţi!

www.aromeinbucatarie.ro - biscuiti cu unt de arahide

Ingrediente biscuiţi cu unt de arahide (16 biscuiţi)

  • 215 gr făină albă
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • jumătate de linguriţă praf de copt
  • un vârf de cuţit de sare
  • 115 gr unt la temperatura camerei
  • 100 g zahăr alb
  • 110 g zahăr brun (sau zahăr de cocos)
  • 1 ou mare
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 250 gr unt de arahide cremos SanoVita

Mod de preparare biscuiţi cu unt de arahide

  1. Într-un bol se cern împreună ingredientele uscate – făina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt şi sarea.
  2. Într-un al doilea bol se mixează untul cu zahărul alb şi zahărul brun preţ de 3-4 minute.
  3. Se încorporează oul în amestecul de unt şi zahăr, mixând la viteză medie un minut.
  4. În acest moment se adaugă extractul de vanilie şi untul de arahide; se omogenizează compoziţia.
  5. La final se pun ingredientele uscate peste cele de mai sus, întâi se amestecă folosind o lingură de lemn, iar apoi se mixează la viteză mare pentru cel mult un minut.
  6. Aluatul astfel obţinut se pune în tavă folosind o cupă pentru îngheţată (nu este nevoie să le nivelaţi sau aplatizaţi, le lăsaţi aşa “şifonate”).
  7. Se coc biscuiţii penru 14-15 minute la 180 de grade. Nu îi lăsaţi mai mult de 15 minute, altfel se vor întări când se răcesc.
  8. Scoateţi biscuiţii pe un grătar şi lăsaţi-i să se răcească.
  9. Biscuiţii cu unt de arahide pot fi păstraţi într-un recipient închis pentru o săptămână, dar vă garantez că nu vor apuca ziua a şaptea.

Să aveţi spor şi poftă!

www.aromeinbucatarie.ro - biscuiti cu unt de arahide
1 Comments

lacrimioara

1 Comments

  1. hong blogger
    May 13, 2019 at 1:27 pm

    M-am tot jucat cu re?eta, ba a ie?it untul de arahide prea grunjos, ba am pus melasa, insa gustul este demen?ial de bun oricum ar fi. Este o combina?ie subtila de dulce-sarat, cu arome imbietoare tocmai din India. ?ti?i ca garam masala este un mix indian de condimente pe care eu l-am tot folosit, cu precadere in aceasta re?eta .

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*