Deserturi

Biscuiți cu fulgi de ovăz

În ultima perioadă deserturile și-au găsit loc mai greu în meniurile noastre – de vină pentru asta e metabolismul ăsta leneș :))) că doar trebuie să dăm vina pe ceva. Dar acum câteva zile, în timp ce îmi pregăteam micul-dejun, m-am uitat la punga cu fulgi de ovăz și m-am gândit că ar trebui să îi folosesc și în altă combinație în afară de cea cu iaurt și fructe.

Buuun.. deci facem ceva dulce cu fulgi de ovăz. Păi atunci, să fie biscuiți moi și aromați. Da! Cu scorțișoară și stafide. Mmmm, o bunătate. Și am rezolvat și micul-dejun.

Ingrediente

100 gr unt la temperatura camerei

100 gr zahăr

1 ou mare

1 lingură extract de vanilie

150 gr făină

un praf de sare

1 linguriță praf de copt

1 linguriță scorțișoară

1 linguriță nucșoară măcinată

150 gr fulgi de ovăz

100 gr stafide aurii

Preparare

Am amestecat untul cu zahărul (eu am folosit o lingură de lemn, dar este mult mai simplu şi practic să folosiţi mixerul), apoi am încorporat oul. Când compoziţia s-a omogenizat, am adăugat şi extractul de vanilie,

Într-un alt bol, am amestecat ingredientele uscate (făina, sarea, praful de copt, scorţişoara, nucşoara) şi le-am adăugat peste compoziţia de unt.

La sfârşit am pus şi fulgii de ovăz şi stafidele şi am amestecat aluatul cu lingura de lemn.

Aluatul obţinut este puţin lipicios, dar uşor de modelat. Am format biluţe cu ajutorul unei cupe pentru îngheţată (pentru a obţine biscuiţi egali), pe care le-am rotunjit rotunjit între palme şi apoi le-am aplatizat uşor.

Am pus cei 15 biscuiţi obţinuţi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi i-am lăsat la rece pentru 30 de minute.

Am setat cuptorul la 180 de grade şi am copt biscuiţii pentru 25 de minute în cuptorul preîncălzit. Timpul de coacere variază în funcţie de dimensiunea biscuiţilor – sunt gata când nu mai au o textură spumoasă, ci fermă. Nu îi lăsaţi prea mult la cuptor pentru că se vor întări.

 Biscuiţii se pot păstra câteva zile într-un recipient închis.

Aşa cum am spus în nenumărate rânduri, nu sunt adepta deserturilor foarte dulci. Pentru gusturile mele, biscuiţii au fost puţin prea dulci aşa că data viitoare o să reduc cantitatea de zahăr la jumătate. Bineînţeles, asta ţine de gusturile fiecăruia.

Poftă bună!

0 Comments
Tags:

lacrimioara

Reply your comment