Fel principal

Biftec tartar

Deși în multe zile aleg să mânânc legume și fructe, sunt și zile (în special în weekend) când o bucată de carne de calitate este exact ceea ce lipsește. De data asta a fost vorba de un mușchi de vițel (dar poate fi și de vită)- organic, proaspăt, sacrificat de curând – pe care nu puteam să îl transform în altceva decât o porție generoasă de biftec tartar, un fel de “tot ce e mai bun pe lumea asta” pentru pofticiosul din soțul meu. Drept urmare și dificultatea foarte mare de a face niște poze în timp ce bătea din picior pe lângă mine.

Chiar dacă pare ceva sofisticat, se prepară mai repede decât ai zice “pește” – sau, în cazul ăsta, “vițel”. Ingredientele se găsesc în majoritatea supermarketurilor, ceea ce înseamnă că sunt la îndemâna tuturor. Iată ce vă trebuie și cum se prepară:

Ingrediente

400 gr mușchi de vițel/vită proaspăt (de preferință, să provină dintr-o sursă sigură)

2 gălbenușuri crude (cât mai proaspete posibil)

2 linguri capere

1 ceapă galbenă medie sau 2 șalote

4-5 castraveciori murați

2 linguri sos Worcestershire

1 lingură coniac

sare, piper

unt și pâine toast sau chifle (pentru servit)

Preparare

Așa cum am scris și mai sus, atât carnea, cât și gălbenușurile trebuie să fie cât mai proaspete posibil penru că vor fi consumate în stare crudă, fără a fi preparate termic.

Spălați bine carnea și tamponați-o cu niște prosoape de hârtie pentru a absorbi toată apa.

În funcție de răbdarea dumneavoastră (sau a celor care așteaptă mâncarea), tocați mușchiul de vițel sau vită la cuțit – nu  fost cazul meu – sau în mașina de tocat carne.

Într-un bol, am asezonat carnea cu sare și piper, am adăugat sosul Worcestershire și coniacul. Am amestecat bine și apoi am împărțit carnea în două bucăți, pe care le-am așezat pe farfurii cu ajutorul unor cercuri. Deasupra acestora am pus câte un gălbenuș, iar în jurul lor am pus castraveciorii, ceapa și caperele tocate foarte mărunt, precum și bucățele de unt.

Am tăiat chiflele în jumătăți și le-am prăjit. Pentru a servi biftecul, am uns chiflele cu unt, am întins un strat generos de carne, peste care am presărat castraveciori, ceapă și capere.

A fost cina perfectă pentru o seara de sfârșit de săptămână și sper să o încercați și voi.

Poftă bună!

0 Comments
Tags:

lacrimioara

Reply your comment