Supă cremă de pui şi rădăcinoase

Suntem mari amatori de supe, ciorbe, creme cu sau fără carne şi nu ne lipsesc niciodată din frigider. Deşi avem fiecare preferatele noastre, mereu sunt în căutare de noi reţete. Aşa am ajuns să încerc şi această supă cremă de pui şi rădăcinoase. Eu am folosit pui de ţară, aşa că am fiert întâi pieptul de pui până s-a frăgezit şi apoi am adăugat legumele. Dacă folosiţi pui din supermarket, timpul de gătire se reduce considerabil, dar asta nu va afecta şi gustul.

 

Ingrediente

250 gr piept de pui

1 morcov mare

1 rădăcină pătrunjel

1 păstârnac

100 gr ţelină

2 cartofi

300 gr smântână fermentată

sare, piper

1 l apă/supă de legume/supă de pui

pentru crutoane – 4 felii de pâine, 2 linguri ulei de măsline, sare

Preparare supă cremă de pui şi rădăcinoase

  1. Spălaţi pieptul de pui şi tăiaţi-l cubuleţe.
  2. Fierbeţi pieptul de pui într-un litru de apă/supă de legume/supă de pui până când se frăgezeşte (dacă folosiţi apă sau supă nesărată, adăugaţi şi sare).
  3. Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi legumele în cuburi mari.
  4. Puneţi legumele la fiert în aceeaşi oală cu pieptul de pui.
  5. Când legumele au fiert, luaţi oala de pe foc şi pasaţi cu un mixer vertical (blender de mână).
  6. La sfârşit, adăugaţi smântâna şi potriviţi de sare şi piper.
  7. Pentru a pregăti crutoanele, tăiaţi feliile de pâine în cubuleţe şi puneţi-le într-un castron. Adăugaţi uleiul de măsline şi sarea şi amestecaţi cu mâna. Puneţi cubuleţele de pâine câteva minute în cuptorul preîncălzit.
  8. Supa se serveşte fierbinte, alături de crutoanele cu ulei de măsline.

Poftă bună!

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Inline
Inline