Sote de ciuperci cu lămâie şi mărar

sote de ciuperci cu lamaie si marar

Ciupercile sunt un aliment grozav, bogate în proteine și fibre, dar cu un aport caloric redus, reprezintă o alegere mai mult decât potrivită atunci când vreți ceva hrănitor și sănătos. În plus, sunt o sursă de potasiu și de vitamina B. Uneori aleg să le pregătesc ca și garnitură împreună cu alte legume (de exemplu, în această rețetă de pulpă de curcan cu ciuperci și morcovi), dar cel mai mult îmi place să le folosesc în mâncăruri vegetariene, ca substitut al cărnii (ciupercile stroganoff sunt preferatele mele, urmate de ciulamaua de ciuperci pleurotus).

De data aceasta, am ales să fac un sote rapid de ciuperci (am folosit un mix de ciuperci champignon, ciuperci brune și pleurotus), cu puțină smântână, coajă de lămâie și multă mărar verde. Noi l-am servit ca fel principal, dar merge la fel de bine pe post de garnitură ori ca sos pentru paste.

 

Ingrediente sote de ciuperci cu lămâie și mărar

500 gr ciuperci (eu am folosit un mix de champignon, brune și pleurotus)

o ceapă medie

2 grăunțe de usturoi

2 linguri ulei de măsline

coaja rasă de la o lămâie (necerată și foarte bine spălată)

2-3 linguri de smântână (puteți să o înlocuiți cu smântână de soia sau de cocos – pentru un preparat vegan)

1 lingură de muștar Dijon

o legătură de mărar

sare, piper

 

Mod de preparare sote de ciuperci cu lămâie și mărar

  1. Se spală ciupercile sub jet de apă rece și apoi se feliază grosier.
  2. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală și se feliază subțire.
  3. Într-o tigaie mare se încălzește uleiul de măsline și se călesc usturoiul și ceapa pentru 2 minute.
  4. Se adaugă și ciupercile în 2-3 tranșe și se călesc până când încep să se închidă puțin la culoare.
  5. Se adaugă smântână, coaja de lămâie și muștar, se presară piper proaspăt măcinat și sare.
  6. Lăsați să fiarbă la foc mic 3-4 minute și adăugați mărarul tocat mărunt.
  7. Se potrivește de sare și piper.
  8. Soteul de ciuperci cu lămâie și mărar se servește cald, alături de câteva felii de pâine prăjită, ori ca sos pentru paste sau garnitură pentru o friptură.

Să aveți spor și poftă!

sote de ciuperci cu lamaie si marar

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Inline
Inline