Saleuri cu chimen

 A trecut atât de mult timp de când am mâncat ultima dată saleuri de casă. Și acum, după ce am terminat de mâncat prima tavă de saleuri, mi-am dat seama de ce evit să le fac. Pentru că dau dependență. Dacă ai gustat unul, nu te mai oprești până nu le termini. Sunt minunate. Pufoase la interior și crocante la exterior, aroma chimenului este extraordinară, iar cașcavalul (brânza sau parmezanul) o completează perfect.

Ingrediente saleuri cu chimen (3 tăvi)

500 gr făină

1 pliculeț drojdie uscată

1 linguriță sare

1 linguriță zahăr

200 gr unt la temperatura camerei

200 gr smântână

1 ou bătut

chimen

puțin parmezan/cașcaval/brânză (opțional)

Mod de preparare saleuri cu chimen

Se amestecă făina, drojdia, zahărul și sarea. Se adaugă untul tăiat cubulețe și se frământă, formând un aluat nisipos. Se adaugă smântâna și se frământă (dacă aveți robot de bucătărie, profitați de el). Dacă este nevoie, mai adăugați puțin făină, astfel încât aluatul să fie puțin mai tare decât cel pentru pâine.

Formați o bilă, puneți-o într-un bol și lăsați aluatul să crească (45 minute) la temperatura camerei, acoperit cu un prosop.

Așezați aluatul pe o suprafață bine pudrată cu făină și întindeți o foaie de aproximativ 2-3 mm grosime. Folosind o pensulă, ungeți foaia de aluat cu  ou, presărați chimen și parmezan/cașcaval/brânză ras. Tăiați aluatul în fâșii de 1-1,5 cm (cu un cuțit foarte ascuțit) și așezați-le într-o tavă, pe hârtie de copt.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade celsius și coaceți pentru 20 minute (saleurile trebuie să se rumenească puțin). Când sunt gata, scoateți saleurile pe un grătar pentru a se răci.

Poftă bună!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inline
Inline