Salată de limbă cu maioneză


Acum ceva timp vă povesteam despre una dintre cele două reţete în care eu folosesc limba de vită (găsiţi reţeta aici). Astăzi vă povestesc depre a doua reţetă – salata de limbă cu maioneză, care a urcat în topul preferinţelor soţului, aşa că am ajuns să o pregătesc foarte des. Este o salată aperitiv extraordinară şi vă garantez că dacă nu aţi ştii ce aveţi în farfurie, nici nu v-ar trece prin cap că este vorba de limbă de vită.

Ingrediente

400 gr limbă de vită

1 morcov

1 tijă ţelină apio

1 frunză de dafin

câteva boabe de piper

4 caştraveţi muraţi

150 gr iaurt grecesc

3 linguri maioneză

sare, piper

Preparare salată de limbă cu maioneză

  1. Limba de vită se spală în apă rece. Se pune apoi la fiert la foc mediu împreună cu morcovul, tija de ţelină, frunza de dafin, boabele de piper şi puţină sare. Pentru a scurta timpul de fierbere, puteţi să folosiţi oala sub presiune.
  2. Când limba este moale, uşor de pătruns cu o furculiţă, se scoate din apă şi se lasă să se răcească.
  3. Între timp, tocaţi castraveţii în sferturi, pe lungime şi apoi feliaţi-i subţire.
  4. Când limba s-a răcit, curaţaţi pielea (dacă este suficient de fiartă, este foarte uşor de curăţat) şi feliaţi-o subţire.
  5. Amestecaţi într-un bol castraveţii, iaurtul grecesc, maioneza, feliile de limbă, sare şi piper, după gust.
  6. Înainte de a servi salata, lăsaţi-o cel puţin 30 de minute la frigider.

Poftă bună!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Inline
Inline