Rondele de somon cu pesto la cuptor

somon cu pesto

Deşi îmi place foarte mult să gătesc, se întâmplă din ce în ce mai rar să am suficient timp la dispoziţie pentru a sta cu orele în bucătărie. Iar asta înseamnă că sunt mereu în căutare de reţete rapide şi uşoare, gustoase şi sănătoase. Weekendul acesta am stat foarte mult afară, la joacă, la soare, la plimbare şi toate mesele noastre au fost „pe fugă”, inclusiv această reţetă grozavă de somon cu pesto, căreia i-am dedicat 10 minute din timpul meu 🙂 a durat mai mult să mâncăm decât să o pregătesc, iar asta este exact ceea ce caut eu în această perioadă.

Şi dacă vă place ardeiul copt, vă recomand să încercaţi şi această reţetă de file de somon cu sos de ardei copt. O minunăţie cremoasă, plină de arome şi foarte uşor de pregătit.

 

Ingrediente somon cu pesto la cuptor

4 rondele de somon – aprox 800 gr

4 linguriţe rase de pesto

sare şi piper

o lingură de ulei de măsline

lămâie

o conopidă mică

un broccoli mic

1 linguriţă praf de usturoi

3 linguri ulei de măsline, sare şi piper

 

Mod de preparare somon cu pesto la cuptor

  1. Rondelele de somon se tamponează cu un prosop de hârtie şi se sărează pe ambele părţi.
  2. Se unge o tavă cu o lingură de ulei de măsline şi se pun rondelele de somon. Se unge partea superioară cu pesto.
  3. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 220 de grade celsius şi se coace timp de 20-25 minute, până când se rumeneşte.
  4. Separat, se desfac bucheţelele de conopidă şi broccoli, se spală şi se pun într-un castron. Presăraţi peste ele sare, piper, usuturoiul şi cele 3 linguri de ulei de măsline.
  5. Amestecaţi şi apoi puneţi legumele într-o tavă. Acestea au nevoie de aproximativ 30 de minute la 220 de grade – puteţi să le băgaţi cu 5-10 minute înainte de somon.
  6. Când sunt toate gata, serviţi fierbinte, cu multă zeamă de lămâie şi câteva roşii cu busuioc verde şi ulei de măsline.

Poftă bună!

somon cu pesto

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Inline
Inline