Quiche cu pui şi broccoli

quiche cu pui si broccoli

După succesul pe care l-a avut quiche-ul cu somon şi spanac, am zis că este cazul să vă povestesc despre un altul la fel de apreciat, cel cu piept de pui şi broccoli. Vă spun drept că micuţul meu a fost cucerit, el fiind mare fan broccoli, şi a reuşit să mănânce la cină mai bine de o porţie plus tot broccoliul de pe felia mea. Un quiche este mereu o idee bună, fie că aveţi musafiri pe care vreţi să-i serviţi cu ceva ce puteţi pregăti din timp, fie că aveţi ceva „resturi” prin frigider şi vreţi să le reciclaţi. Sau poate aveţi un toddler mofturos şi speraţi să îl impresionaţi.

 

Ingrediente quiche cu pui şi broccoli (8 porţii)

Pentru aluat

200 gr făină

125 gr unt 82% grăsime

un praf de sare

50 ml apă foarte rece

 

Pentru umplutură

400 ml smântână pentru gătit

4 ouă

200 gr caşcaval

200 gr piept de pui fiert sau la grătar

jumătate de căpătână de broccoli, ruptă în bucheţele mici

sare, piper

un praf de nucşoară

Mod de preparare aluat

NOTĂ: este foarte important ca untul şi apa să fie foarte reci, să nu mixaţi prea mult aluatul şi să îl manevraţi cât mai repede când îl scoateţi pe blatul de lucru

  1. Untul rece se taie cubuleţe.
  2. În vasul unui robot de bucătărie se mixează făina, untul, sarea şi apa rece.
  3. Când compoziţia capătă aspectul unor bobiţe care încep să se adune, scoateţi aluatul pe blatul de lucru şi frământaţi-l cu mâinile (foarte repede) formând o bilă.
  4. Înveliţi aluatul în folie alimentară şi întindeţi un disc de aproximativ 15 cm diametru.
  5. Puneţi aluatul 10 minute la congelator sau o oră la frigider înainte de a-l folosi.
  6. Încălziţi cuptorul la 200 de grade.
  7. Scoateţi aluatul din folie şi întindeţi rapid o foaie subţire (pudraţi bine cu făină atât blatul de lucru, cât şi suprafaţa aluatului pentru ca acesta să nu se lipească), suficient de mare cât să se potrivească unei forme de tartă cu diametrul de 26 cm.
  8. După ce aţi întins foaia, pudraţi din nou cu făină suprafaţa acesteia şi rulaţi-o uşor pe un sucitor. Transferaţi astfel aluatul în tavă, derulându-l încet. Eu aşa reuşesc să pun aluatul în tavă fără să-l rup.
  9. Înţepaţi aluatul cu furculiţa din loc în loc şi lăsaţi-l cinci minute la congelator sau 20 în frigider.
  10. Când scoateţi aluatul de la rece acoperiţi-l cu hârtie de copt şi puneţi peste hârtia de copt orez sau boabe de fasole, asftel aluatul nu se va umfla neuniform în timpul coacerii, păstrându-şi forma.
  11. Aluatul astfel acoperit îl coaceţi 10 minute în cuptorul încălzit la 200 de grade. Dupa cele 10 minute, îndepărtaţi cu grijă orezul/fasolea şi hârtia de copt.
  12. Coaceţi încă 10 minute aluatul descoperit, la 200 de grade.

 

Mod de preparare umplutură

  1. Pieptul de pui (fiert sau la grătar) se taie cubuleţe mici.
  2. Într-un bol mare se amestecă ouăle şi smântâna lichidă.
  3. Se adaugă pieptul de pui, 100 gr caşcaval, un praf de nucşoară, sare şi piper.
  4. Se omogenizează compoziţia şi se toarnă în aluatul copt.
  5. Se presară restul de caşcaval şi se aranjează bucheţelele mici de broccoli.
  6. Se coace la 200 de grade pentru 20-25 de minute până când se rumeneşte puţin.
  7. Scoateţi quiche-ul din cuptor şi lăsaţi-l să se răcească cel puţin 15 minute înainte să-l serviţi.

Să aveţi spor şi poftă

quiche cu pui si broccoli

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Inline
Inline