Pulpe de raţă gătite de două ori

pulpe de rata

Deşi vi se poate părea complicat şi o pierdere de timp să găteşti o bucată de carne de două ori, în realitate lucrurile stau foarte simplu. Aveţi nevoie de un steamer electric sau de o oală şi o sită pentru gătit la aburi. Iar apoi de un cuptor. Practic, pulpele de raţă se gătesc la aburi pentru frăgezirea cărnii şi apoi se rumenesc frumos la cuptor. Iar odată cu ele gătiţi şi cei mai buni cartofi pe care i-aţi mâncat vreodată.

Ingrediente pulpe de raţă gătite de două ori

2 pulpe de raţă

6 cartofi medii

sare şi piper

jumătate de linguriţă boia

1 lingură ulei de măsline

300 gr fasole verde congelată

2 grăunțe de usturoi

o lingură de unt

Pentru sosul de coacăze

125 gr coacăze

jumătate de ceapă roşie

1 lingură ulei de măsline

1 lingură zahăr brun

25 ml vin roşu

 

Mod de preparare pulpe de raţă gătite de două ori

  1. Pulpele de raţă se spală şi se sărează. Apoi se pun în steamer (sau în sita pentru gătit la aburi pusă deasupra unei oale cu apă care fierbe) şi se gătesc pentru cel puţin 45 de minute sau până când o furculiţă pătrunde foarte uşor carnea.
  2. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în cuburi cât o îmbucătură. Se gătesc 15 minute la aburi.
  3. Pulpele gătite la aburi se scot pe o farfurie şi se tamponează uşor cu un prosop de hârtie. Apoi se lasă deoparte 10 minute pentru ca pielea să se usuce bine.
  4. Cartofii se scot într-un bol, se adaugă o lingură ulei de măsline, sare, piper şi jumătate de linguriţă de boia. Se amestecă şi se pun într-o tavă.
  5. Pulpele de raţă (bine uscate) se condimentează cu sare şi piper şi se aşază în tavă, lângă cartofi.
  6. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 220 de grade şi se gătesc pulpele şi cartofii până când se rumenesc frumos, aproximativ 20 de minute.
  7. După primele 10 minute, amestecaţi uşor cartofii.
  8. Între timp, gătiţi şi fasolea verde tot la aburi, până când se înmoaie. Eu am pus-o direct congelată şi în 10 minute a fost gata.
  9. Apoi puneţi untul într-o tigaie şi căliţi fasolea verde 3-4 minute, împreună cu usturoiul pisat.

Mod de preparare sos de coacăze

  1. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă foarte mărunt.
  2. Într-o crăticioară se încinge uleiul de măsline şi apoi se adaugă ceapa. Căliţi-o până se înmoaie, amestecând din când în când.
  3. Adăugaţi coacăzele spălate, zahărul brun şi vinul roşu.
  4. Fierbeţi la foc mic până când obţineţi un sos de consistenţa gemului.

Pentru servire, aranjaţi pe două farfurii câte jumătate din cantitatea de cartofi, câte o pulpă de raţă, fasolea verde şi sosul dulce-acrişor de coacăze.

Să aveţi spor şi poftă!

pulpe de rata

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inline
Inline