Pulpe de pui în bere şi ierburi aromatice

pulpe de pui in bere

 

Trebuie să vă spun de la bun început că noi cumpărăm foarte, foarte rar carne de pui pentru că încă mai avem bunici care au grijă să ne mai trimită câte un pui (sau mai mulţi) crescuţi de ei. Dacă stau să mă gândesc bine, cred că se întâmplă să gătesc pui cumpărat din supermarket de cel mult 10 ori pe an. Şi pentru că mi se pare că este o carne care pur şi simplu nu are gust, apelez mereu la sosuri, condimente şi ierburi aromatice pentru a-i da un gust plăcut. Reţeta aceasta de pulpe de pui în bere şi ierburi aromatice mi se pare una dintre cele mai potrivite atunci când vreau să transform carnea fadă într-o friptură super gustoasă şi plină de arome. Iar partea cea mai bună este sosul care se formează în tavă şi care cere neapărat o pâine de casă, proaspăt şi rumenă.

Ingrediente pulpe de pui în bere şi ierburi aromatice

8 pulpe inferioare de pui

250 ml bere blondă

50 ml ulei de măsline

2-3 grăunţe de usturoi

mix de ierburi aromatice verzi – salvie, mentă, cimbru lămâios, aproximativ o mână

sare şi piper

pentru servire – mix de salată şi ridichi

 

Mod de preparare pulpe de pui în bere şi ierburi aromatice

  1. Se spală pulpele de pui şi se asezonează cu sare şi piper.
  2. Într-un bol se amestecă berea, uleiul de măsline, usturoiul feliat subţire, ierburile aromatice tocate.
  3. Se aşază pulpele într-o tavă şi se acoperă cu sosul obţinut mai sus.
  4. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se introduce în cuptorul preîncălzit la 220 de grade.
  5. Se gătesc pulpele de pui pentru 30 de minute acoperite, apoi se îndepărtează folia, se întorc pulpele şi se mai gătesc încă aproximativ 30 de minute, cât să se rumenească.
  6. Se servesc imediat, alături de o salată sau un piure cremos de cartofi, ori o porţie de cartofi gratinaţi.

Să aveţi spor şi poftă!

pulpe de pui in bere

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Inline
Inline