Pulpă de curcan cu ciuperci şi morcovi

pulpa de curcan

Zilele trecute mi-am trimis soţul să cumpere pulpe de pui pentru a le pune pe grătar, iar el s-a întors acasă cu ceva în plus, o bucată uriaşă de pulpă superioară de curcan (1,5 kg, mai exact). Imediat m-a dus gândul la minunatul slow cooker pe care l-am abandonat în ultima vreme. Câteva ore mai târziu, cam asta a ieşit.

Deşi eu am folosit slow cooker-ul  şi un vas ceramic cu capac pentru această reţetă, puteţi obţine acelaşi rezultat şi dacă aveţi doar vasul ceramic, singura diferenţă fiind aceea că trebuie să adăugaţi şi un strop de apă în cazul acesta.

Ingrediente pulpă de curcan cu ciuperci şi morcovi

o pulpă superioară de curcan (aprox. 1,5 kg)

2 cepe mari

2 grăunţe de usturoi

sare şi piper

500 gr ciuperci brune

3 morcovi (aprox. 100 gr)

2 ardei capia

2 linguri pastă concentrată de tomate

1 lingură sos worchestershire

opţional – 250 gr broccoli

pulpa de curcan

Mod de preparare pulpă de curcan cu ciuperci şi morcovi

  1. Am spălat pulpa de curcan şi am asezonat-o cu sare şi piper.
  2. Am curăţat, spălat şi feliat fin 2 cepe mari şi 2 grăunţe de usturoi, pe care apoi le-am pus pe fundul vasului ceramic al slow cookerului (dacă nu aveţi slow cooker folosiţi un vas ceramic cu capac şi adăugaţi în acest moment 100 ml apă sau supă).
  3. Am pus pulpa de curcan deasupra cepei şi am gătit-o pentru 3 ore la treapta „high” (sau 3-4 ore în cuptorul setat la 200 de grade, în vas ceramic cu capac – verificaţi după primele 2 ore).
  4. Când pulpa de curcan este pătrunsă, este timpul să adăugăm şi legumele.
  5. Am tăiat ciupercile şi morcovii în felii groase, iar ardeii capia în cuburi mari.
  6. Am pus legumele într-un vas ceramic cu capac, am asezonat cu sare şi piper, apoi am adăugat cele 2 linguri de pastă de tomate şi sosul worchestershire (cei care aţi folosit de la bun început vasul ceramic, scoateţi pulpa de curcan din vas, adăugaţi legumele şi apoi aşezaţi pulpa la loc).
  7. Peste legume am adăugat ceapa şi sosul format în slow cooker, iar pulpa de curcan am aşezat-o deasupra legumelor.
  8. Am copt încă 30 de minute în cuptorul setat la 200 de grade (cu capacul pus).
  9. La sfârşit am luat capacul vasului ceramic şi am mai lăsat încă 30 de minute la cuptor pentru ca pulpa de curcan să se rumenească şi sosul să scadă puţin.
  10. Am servit pulpa de curcan cu ciuperci şi morcovi alături de broccoli blanşat şi o salată de rucolla.

Să aveţi spor şi poftă!

pulpa de curcan

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inline
Inline