Porc dulce-acrișor

A trecut ceva timp de la ultima masă chinezească și nu am putut să mă abțin.. având deja o bucată de mușchi de porc la care mă uitam întrebătoare, m-am hotărât să încerc un preparat pe care până acum l-am mâncat doar în restaurant, porc dulce-acrişor.

Bineînțeles că rețeta am găsit-o în aceeași cărticică explicată pe înțelesul tuturor – despre care am scris într-o altă postare, doar că am mai modificat-o pe ici pe colo. Și am obținut exact ceea ce îmi imaginasem… o bunătate de sos care completează perfect bucățelele de carne fragede, dar crocante.

 

Ingrediente pentru 4-5 porții porc dulce-acrişor

1 kg mușchi de porc

500 ml ulei de floarea-soarelui

2 căței de usturoi

2 morcovi

2 mâini de fasole verde congelată

2 ardei grași roșii

4 felii de ananas (proaspăt sau din conservă) tăiat bucățele

2 fire de ceapă verde pentru servit

Pentru aluat

1 ceașcă de făină

1 ceașcă de amidon

1 linguriță praf de copt

1 linguriță sare

2 lingurițe ulei

Pentru sos

1/2 ceașcă oțet alb

1 linguriță sare

6 linguri suc de roșii

2 linguri sos Worcestershire

1/2 ceașcă zahăr

1 lingură amidon

Mod de preparare porc dulce-acrişor

În primul și primul rând, am pregătit aluatul. Se amestecă toate ingredientele într-un bol si se adaugă treptat apă, obținând astfel un aluat similar celui pentru clătite. Aveți grijă să nu se formeze cocoloașe. Mușchiul de porc se taie cubulețe mici (cât pentru o înghițitură) care se tăvălesc prin aluat.

Într-un wok, se pune uleiul de floarea-soarelui. Când acesta este bine încins, se adaugă pe rând cubulețele de carne. Este foarte important să le puneți pe rând pentru că altfel temperatura uleiului scade brusc, iar aluatul nu va mai forma o crustă crocantă. Se prăjește carnea câte 15 secunde pe fiecare parte, apoi se scoate pe un platou. Când ați terminat de prăjit toate bucățelele, o luați de la capăt. Se pare că dubla prăjire are și ea rolul ei. În felul acesta nu veți obține niște bucăți de carne îmbibate în ulei, ci unele perfecte, crocante la exterior și fragede la interior.

După ce ați terminat și cu a doua prăjeală, scoateți carnea pe un platou și lăsați-o deoparte.

Amestecați toate ingredientele pentru sos într-un bol și țineți-l la îndemână.

Goliți uleiul din wok, păstrând doar 1 lingură. Încingeți uleiul și puneți usturoiul tocat foarte mărunt. Căliți 10 secunde și adăugați morcovii și ardeii grași tăiați julien și fasolea verde congelată.

Lăsați legumele 1 minut la foc mare, adăugați sosul și lăsați-l să fiarbă aproximativ 2 minute, până începe să se îngroașe și adăugați ananasul.

Puneși sosul fierbinte peste bucățelele de carne, amestecați, garnisiți cu ceapă verde tocată fin și serviți alături de o porție de orez.

Poftă bună!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Inline
Inline