Paste la cuptor cu piept de curcan şi ciuperci

Atunci când nu vreau să stau prea mult în bucătărie, dar am poftă de ceva bun-bun, apelez la paste. Se pot pregăti în nenumărate feluri şi, de obicei, eu folosesc ce am la îndemână. De data aceasta, aveam o bucată de piept de curcan pe care o luasem pentru cu totul altceva, iar baconul era destinat mic-dejunului. Doar că planurile s-au schimbat puţin. Restul ingredientelor nu îmi lipsesc niciodată din cămară sau frigider. Iată ce vă trebuie:

Ingrediente – 4 porţii

500 gr paste (penne, paccheri)

2 linguri unt

2 linguri ulei de măsline

4-5 grăunţe de usturoi

400 gr piept de curcan

200 gr bacon feliat şi tăiat julien

1 borcan ciuperci feliate SunFood

5 linguri pastă de roşii/bulion

500 ml smântână lichidă pentru gătit

300 gr caşcaval

1 linguriţă busuioc uscat

sare, piper

Preparare

Se preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade.

Se pun la fiert 4 litri de apă într-o oală. Se adaugă o linguriţă de sare, iar când apa dă în clocot, se pun pastele, care se fierb al dente, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Nu le fierbeţi mai mult pentru că ele vor mai absorbi şi puţin din sos şi se vor înmuia.

Pieptul de curcan se spală. se şterge cu un prosop de hârtie şi se taie cubuleţe mici, cât pentru o îmbucătură.

Într-o tigaie încăpătoare, se pun la foc mediu uleiul de măsline şi untul. Când s-a topit untul, se pune usturoiul strivit cu lama cuţitului şi se căleşte 1 minut, apoi se scoate. Se adaugă pieptul de curcan şi se rumeneşte. Se pune apoi baconul tăiat julien, ciupercile feliate (scurse de zeamă) şi se călesc împreună preţ de 2-3 minute, la foc iute.

Într-un bol se amestecă smântâna lichidă, pasta de roşii şi 1 polonic din apa în care fierb pastele. Se pune acest amestec peste pieptul de curcan, bacon şi ciuperci, se adaugă busuiocul uscat, sare şi piper (după gust) şi se mai fierbe sosul câteva minute, amestecând din când în când.

Se opreşte focul. Pastele fierte al dente se scurg de apă şi se pun peste sosul pregătit, amestecând cu grijă pentru a nu rupe pastele. Când acestea au fost acoperite de sos, se împart în 4 vase termorezistente pentru porţii individuale sau într-un vas mai mare. Se rade deasupra caşcaval din abundenţă.

Se introduc în cuptorul setat la 200 de garde şi se lasă doar până când s-a topit şi rumenit caşcavalul.

Pastele se servesc fierbinţi şi merg de minune însoţite de o salată verde.

Poftă bună!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Inline
Inline