Paste bucatini cu roșii deshidratate și ton

Trebuie să recunosc că mi-a fost foarte dor de o porție generoasă de paste (și când spun generoasă, nu glumesc :)) Ce-i drept, parcă aș fi mâncat niște carbonara cu sos fin de smântână, dar cum îmi lipsea baconul și în cămara mea există întotdeauna câteva conserve de ton, fie el în ulei, fie în suc propriu, am încercat o combinație de carbonara cu ton și roșii deshidratate – un deliciuuuu!!

Ingrediente pentru 2 porții Paste bucatini cu roșii deshidratate și ton

250 gr paste bucatini (un fel de macaroane goale pe dinăuntru)

1 conservă de ton bucăți în ulei SunFood

4-5 roșii deshidratate

1 lingură ulei de măsline

sare, piper

1 grăunte de usturoi

200 gr smântână – cât mai grasă

2 gălbenușuri

3 linguri parmezan ras

jumătate de borcan ciuperci feliate

Mod de preparare Paste bucatini cu roșii deshidratate și ton

Să vă povestesc întâi de schimbarea care a intervenit de ceva timp în bucătăria mea în ceea ce privește pastele. Nu aș putea să spun unde am văzut (uneori nu mă mai ajută memoria), dar am renunțat la a fierbe pastele în mod tradițional, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Acum, călesc pastele – în cazul de față, bucatini – într-o lingură de ulei de măsline, doar puțin, cât să se rumenească ușor, apoi pun un polonic de apă sau supă, când aceasta a fost absorbită, mai adaug un polonic. Și tot așa până când pastele sunt fierte, dar al dente.

În felul acesta, pastele elimină amidonul pe care nu îl veți pierde prin scurgerea pastelor. El rămâne în tigaie/cratiță împreună cu pastele și va da o consistență și mai cremoasă sosului.

Separat, am pregătiti sosul carbonara. Am amestecat smântâna, roșiile deshidratate tocate, sare, piper, 2 gălbenușuri (cât mai proaspete), usturoiul tocat, ciupercile feliate și 2 linguri de parmezan.

Am pus pastele peste sos și am amestecat foarte bine, acoperind toate pastele cu sos. La sfârșit am adăugat tonul scurs de ulei, am pus pastele în farfurii și am presărat restul de parmezan.

Soțul meu le spune paste de 10 minute. Atât dureaza pregătirea lor. Cât despre mâncat, dispar rapid din farfurie.

Poftă bună!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Inline
Inline