Pasta alla norma (paste cu vinete)

Din ultima noastră vacanţă m-am întors cu o adevărată pasiune pentru vinete. Până acum, foloseam vintele doar pentru clasica salată de vinete, pane, musaca sau uneori în ghiveciul de legume. Acum, aş mânca vinetele preparate în fel şi chip, nu le-aş refuza niciodată. Şi pentru că nu am reuşit să încerc pasta alla norma în Sicilia (vă povesteam aici despre ce am mâncat noi bun de tot în Catania), am zis că trebuie să le pregătesc acasă. A ieşit o bunătate de paste, rapide, numai bune de pregătit când sunteţi pe fugă.

Ingrediente

2 vinete micuţe sau una mare (aproxmativ 250 gr)

2 grăunţe de usturoi

o conservă roşii decojite în suc de roşii (400 gr)

200 ml ulei de măsline

o linguriţă pesto de busuioc (sau o mână de busuioc proaspăt)

parmezan ras – după preferinţe

sare, piper

250 gr paste – eu am folosit fettuccine

Preparare paste alla norma

  1. Vintele se spală şi se taie întâi în sferturi pe lungime, apoi se feliază.
  2. Se sărează vinetele şi se lasă câteva minute deoparte, apoi se tamponează cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta apa pe care o elimină datorită sării.
  3. Uleiul se încinge într-o tigaie mare şi se prăjesc vinetele la foc mare până încep să se rumenească puţin.
  4. Se scot vinetele pe un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de ulei.
  5. Într-o altă tigaie, încingeţi o lingură de ulei de măsline şi căliţi câteva secunde usturoiul tocat foarte mărunt.
  6. Adăugaţi roşiile cu tot cu sucul din conservă şi sfărâmaţi-le cu o lingură de lemn.
  7. Puneţi pesto-ul sau busuiocul proaspăt tocat mărunt, 100 ml apă şi lăsaţi sosul să fiarbă la foc mediu 10-15 minute, până când ajunge la consistenţa pe care o doriţi (mie îmi place sosul mai gros, aşa că l-am fiert aproximativ 15 minute, amestecând din când în când).
  8. La sfârşit adăgaţi vinetele prăjite, potriviţi de sare şi piper şi amestecaţi bine. Opriţi focul şi turnaţi sosul peste pastele fierte al dente (conform indicaţiilor de pe ambalaj, în apă bine sărată).
  9. Serviţi pastele calde, cu parmezan proaspăt ras.

Poftă bună!

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Inline
Inline