Pancakes sărate cu brânză şi ceapă verde

Puştiul meu este înnebunit după pancakes sărate sau dulci, nici nu are importanţă. E suficient să audă cuvântul „clătite” şi deja se luminează la faţă. Nici nu contează că este vorba despre micul-dejun, gustare sau cină, nu ar spune niciodată pas unei porţii de pancakes. Ce-i drept, nici eu nu sunt mai prejos. Ceea ce îmi place la această reţetă este faptul că pot pregăti aluatul seara, îl las la frigider într-un vas închis şi dimineaţa doar le prăjesc rapid. Aşa avem parte de un mic dejun săţios şi rapid.

Ingrediente pancakes sărate (6 bucăţi)

2 ouă

1 iaurt 3,5% grăsime (150gr)

2 linguri brânză proaspătă sau brânză făgăraş

4 linguri făină

1 linguriţă praf de copt

1 linguriţă ulei

un praf de sare

2 fire de ceapă verde (doar partea verde)

5-6 măsline negre fără sâmburi

Preparare pancakes sărate

  1. Se bat ouăle folosind o furculiţă şi apoi se încorporează iaurtul, brânza şi uleiul.
  2. Se amestecă făina cu un praf de sare şi cu praful de copt, apoi se adaugă treptat peste compoziţia de mai sus.
  3. Se pun ceapa verde şi măslinele tocate mărunt şi se amestecă pentru a omogeniza aluatul.
  4. Într-o tigaie unsă cu un strop de ulei sau foarte puţin unt, se pune aluat cu ajutorul unui polonic (dacă aluatul are consistenta potrivită, se va întinde singur într-un disc).
  5. Clătitele se coc pe fiecare parte până devin aurii, nu mai mult.
  6.  Se servesc imediat, dar sunt foarte bune chiar și reci.

Să aveți spor și poftă!

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inline
Inline