Lasagna cu legume și carne de curcan

Pentru că sâmbăta am ceva mai mult timp la dispoziție pentru mâncărurile noastre favorite, weekendul acesta i-a venit rândul faimoasei lasagna. În ultima perioadă am ales să o pregătesc cu multe legume și carne de curcan, iar în felul acesta se transformă într-o masă chiar completă, potrivită și pentru micuțul nostru. Dacă totuși preferați varianta cu vită sau chiar porc, folosiți totuși carne slabă, pe care o tocați acasă, e cea mai bună variantă.

Ingrediente (pentru o tavă de 30×20 cm – aprox 6 porții ):

6 foi de lasagna

400 gr carne de curcan tocată

1 ceapă

1 morcov

300 gr bulion de roșii de casa ori 300 gr roșii cuburi din conservă

1 dovlecel

1 ardei capia

2 roșii

200 gr ciuperci champignon

cașcaval

sare, piper, oregano uscat

unt, ulei de măsline

Pentru sosul bechamel:

50 gr unt

4-5 linguri de făină

600 ml lapte

nucșoară măcinată, sare, piper alb

 

Sosul bolognese:

Intr-o tigaie înaltă se pun puțin unt și ulei de măsline. Când s-a topit untul, se pune ceapa tăiată mărunt și când se înmoaie puțin, se adaugă și morcovul tăiat tot mărunt.
Se lasă 2-3 minute, după care se pune carnea tocată.Turnați peste 50 ml apă și amestecați.


Când carnea se albește, se adaugă bulionul de roșii. Se asezonează cu sare, piper şi oregano uscat şi se fierbe la foc mic până când scade sosul.
Sosul bechamel:

Se topesc 50 gr unt într-o cratiţă și se adaugă pe rând, cele 5 linguri de făină, amestecând continuu. Lapetele se încălzește și se toarnă treptat, amestecând cu multă grijă, pentru a evita formarea cocoloașelor.
Când sosul s-a îngroșat, se condimenteză cu sare, piper alb și nucșoară măcinată.

Într-o tavă de 30×20 cm, puneţi 2 linguri din sosul bechamel, așezați un strat de foi de lasagna. În funcție de tipul de foi pe care îl folosiți, va fi sau nu nevoie să le fierbeți în prealabil. Eu am folosit paste proaspete, așa că nu le-am mai fiert. Dacă aveți foi de lasagna cumpărate, respectați indicațiile de pe ambalaj.
Peste primul strat de foi puneți sosul bolognese și acoperiți-l cu jumătate din cantitatea de sos bechamel.

Puneți al doilea strat de foi de lasagna, pe care îl acoperiți cu ardeiul capia tăiat bucățele mai mari, feliuțe subțiri de dovlecel și roșii, iar ultima dată puneți ciupercile tăiate feliuțe mai groase.
Straturile de legume le acoperiți cu a doua jumătate de sos bechamel.

Lasagna se introduce în cuptorul preîncălzit și se coace la 200 de grade pentru 15 minute. Presărați cașcavalul ras și mai coaceți lasagna încă 10 minute.
Înainte de a o tăia, lăsați-o să se răcească măcar 15 minute. Poftă bună!

 

 




De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Inline
Inline