Fursecuri cu portocale

Anul acesta am început din timp pregătirea reţetelor pentru Crăciun, iar seara de 5 decembrie mi s-a părut cea mai potrivită pentru a testa o nouă reţetă de fursecuri cu portocale, exact ce ne trebuia pentru a-l aştepta pe Moş Nicolae. Ce-i drept, Moşu’ nu a mai găsit prea multe fursecuri pentru că un „copil” mare a avut grijă să le deguste cu simţ de răspundere.

Sunt nişte fursecuri super pufoase, aromate şi extrem de uşor de făcut. Eu, în infinita mea obsesie, am împărţit aluatul în 25 de biluţe a câte 19-21 grame cântărite pentru a obţine nişte fursecuri de aceeaşi dimensiune. Dar dacă nu aveţi astfel de obsesii, fursecurile vor fi gata şi mai repede. Totuşi, este foarte important să lăsaţi aluatul la frigider cel puţin o oră (deşi v-aş recomanda mai degrabă 2) pentru a se răci foarte bine. Abia apoi să modelaţi biluţele şi să le tăvăliţi temeinic prin zahăr pudră.

Ingrediente fursecuri cu portocale (25 buc)

100 gr zahăr

80 gr unt la temperatura camerei

coaja rasă de la o portocală

1 ou

2 linguri suc de portocale

250 gr făină

un praf de sare

2 linguriţe praf de copt

aprox 100 gr zahăr pudră

 

Mod de preparare fursecuri cu portocale

  1. Cele 100 de grame de zahăr şi coaja de portocală se amestecă bine cu dosul unei linguri.
  2. Puneţi untul la temperatura camerei şi zahărul amestecat cu coaja de portocală în vasul unui mixer/robot de bucătărie şi mixaţi până când compoziţia este cremoasă.
  3. Adăugaţi sucul de portocale şi ou şi mixaţi până se omogenizează.
  4. Separat, cerneţi împreună făina, sarea şi praful de copt.
  5. Adăugaţi treptat ingredientele uscate în compoziţia de unt, zahăr şi ou, mixând la viteză mică. Când aţi terminat de încorporat ingredientele uscate, opriţi mixerul.
  6. Scoateţi aluatul pe o folie alimentară, înveliţi-l şi daţi-l la frigider pentru cel puţin o oră.
  7. Preîncălziţi cuptorul la 180 de grade.
  8. Scoateţi aluatul rece din frigider şi modelaţi biluţe de aproximativ 20 de grame.
  9. Tăvăliţi fiecare biluţă prin zahăr pudră (nu scuturaţi excesul de zahăr) şi aşezaţi-le în tavă, pe hârtie de copt.
  10. Coaceţi fursecurile pentru 10-11 minute – nu mai mult – la 180 de grade.
  11. Scoateţi tava din cuptor şi lăsaţi fursecurile să se răcească în tavă pentru 2-3 minute apoi asezaţi-le pe un grătar, unde se vor răci complet.
  12. Serviţi fursecurile alături de o cană de lapte cald, un ceai, o ciocolată caldă sau chiar o cafe neagră.

Nu aş putea să vă spun câte zile pot fi păstrate pentru că la noi nu au prins noaptea 🙂 şi nici nu văd cum ar putea să reziste astfel de fursecuri într-o casă cu trei pofticioşi.

Să aveţi spor şi poftă!

fursecuri cu portocale fursecuri cu portocale

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inline
Inline