Escalop de curcan cu ciuperci şi capere

escalop de curcan cu ciuperci

Un escalop de curcan cu ciuperci şi capere, acoperit cu un sos cremos este unul dintre preparatele la care recurg atunci când am musafiri (pregătesc toate ingredientele din timp, iar când vine ora mesei, le arunc repede în tigaie), sau chiar şi când sunt singură acasă şi simt nevoia să mă răsfăţ cu ceva super gustos.

Dacă totuşi nu vă daţi în vânt după carnea de curcan, merge la fel de bine înlocuit cu pieptul de pui sau poate preferaţi să încercaţi varianta mea de escalop de porc

Ingrediente pentru 4 porţii de escalop de curcan cu ciuperci şi capere

  • 800 gr piept de curcan
  • 500 gr ciuperci champignon
  • 1 ceapă mare
  • 1 lingură capere
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 100 ml vin alb demisec
  • 100 gr făină
  • 4 linguri smântână grasă
  • sare şi piper
  • opţional – fulgi de chilli
  • pentru garnitură – broccoli, morcovi şi păstârnac

Mod de preparare escalop de curcan cu ciuperci şi capere

  1. Pieptul de curcan se feliază în 8 porţii (sau 4 porţii mai mari), se bate foarte puţin cu ciocanul pentru şniţele.
  2. Se condimentează cu sare şi piper.
  3. Într-o farfurie întinsă se pune făina.
  4. Feliile de curcan se tăvălesc bine prin făină şi apoi se scutură uşor pentru a îndepărta excesul.
  5. Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie încăpătoare.
  6. Se rumenesc feliile de curcan pe ambele părţi câte 3 minute, la foc mare.
  7. Se spală ciupercile şi se taie în felii groase.
  8. Ceapa se curăţă şi se spală, se taie în jumătate, apoi se feliază foarte fin.
  9. După ce se rumenesc bine toate feliile de curcan, se scot pe o farfurie.
  10. În aceeaşi tigaie se căleşte puţin ceapa, apoi se adaugă şi ciupercile.
  11. Se gătesc preţ de 3-4 minute la foc mare şi se adaugă vinul şi caperele. 
  12. Se acoperă tigaia cu un capac şi se lasă 10 minute la foc mic.
  13. La sfârşit se pune smântâna, se potriveşte de sare şi piper (tot acum se pun şi fulgii de chilli).
  14. Se mai găteşte 2 minute la foc mic.
  15. Pentru a pregăti garnitura, puneţi o oală cu apă la fiert, adăugaţi sare şi când apa începe să clocotească, puneţi legumele – bucheţele de broccoli, morcovii şi păstârnacul felii.
  16.  Se blanşează legumele pentru 4-5 minute, în funcţie de cat de crocante vă plac.
  17. Se pun feliile de curcan pe farfurie (câte una sau două, în funcţie de cum le-aţi porţionat), se pun câteva linguri de sos, împreună cu ciuperci, ceapă şi capere. Lângă ele se pun şi bucheţelele de broccoli, feliile de morcovi şi feliile de păstârnac blanşate.

Vă spun, treaba asta este o super bunătate. Bineînţeles, merge la fel de bine şi alături de un piure de cartofi cremos sau doar împreună cu o salată verde. 

Să aveţi spor şi poftă!

escalop de curcan cu ciuperci

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Inline
Inline