Cuşcuş cu legume şi muguri de pin

cuscus cu legume

Nu aş fi crezut că o să pot spune asta vreodată, dar cred că m-am îndrăgostit iremediabil de… cuşcuş. Deşi până acum l-am folosit doar simplu, lângă preparate cu mult sos sau în brioşe sărate, de data aceasta am găsit varianta perfectă pentru un cuşcuş potrivit nu doar lângă o friptură, ci şi ca aperitiv ori salată caldă.

Chiar dacă îl pregătisem pentru a însoţi o pulpă de miel la cuptor, cuşcuşul meu cu legume, stafide şi muguri de pin a fost de fapt vedeta mesei. Ceva dulce, ceva sărat, ceva crocant şi perfect granisit cu mărar şi mentă din belşug. O nebunie de arome într-o reţetă pe cât de simplă, pe atât de mind blowing.

 

Ingrediente cuşcuş cu legume şi muguri de pin

1 cană cuşcuş

2 căni şi jumătate supă de legume/pui sau apă

o ceapă medie

2 grăunţe de usturoi

jumătate de dovlecel

jumătate de ardei roşu

o mână de stafide aurii

2 linguri muguri de pin

o legătură mărar proaspăt

o mână mentă proaspătă

2 linguri ulei de măsline

sare şi piper

 

Mod de preparare cuşcuş cu legume şi muguri de pin

  1. Se încinge bine o tigaie şi se rumenesc foarte puţin mugurii de pin (fără ulei), preţ de un minut, amestecând continuu.
  2. Se scot mugurii de pin pe o farfurie şi se foloseşte aceeaşi tigaie pentru a găti legumele.
  3. Ceapa se toacă mărunt, la fel şi usturoiul.
  4. Dovlecelul şi ardeiul se taie în cubuleţe.
  5. Se pune uleiul de măsline în tigaie şi când s-a încins, se călesc ceapa şi usturoiul. Când acestea devin translucide, se adaugă dovlecelul, ardeiul şi stafidele.
  6. Se acoperă cu un capac şi se lasă 3-4 minute la foc mic.
  7. La sfârşit, se adaugă mugurii de pin, mărarul şi menta tocate mărunt, păstrând o parte pentru a garnisi la sfârşit.
  8. Într-un bol, se pun cuşcuşul şi supa de legume/pui sau apa clocotită, se acoperă cu un capac sau o farfurie şi se lasă aşa  pentru a se hidrata cuşcuşul.
  9. Când cuşcuşul a absorbit tot lichidul, se amestecă uşor cu o furculiţă.
  10. Apoi, se răstoarnă legumele trase la tigaie peste cuşcuş şi se amestecă.
  11. Se presară mărarul şi menta păstrate.

Se serveşte cald sau rece, ca aperitiv, salată sau garnitură.

Să aveţi spor şi poftă!

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Inline
Inline