Cremă de urdă cu mărar

crema de urda cu marar

Acum mulţi ani (adică vreo 3 şi jumătate), pe când eram însărcinată cu R. am descoperit că îmi place foarte mult urda. O bună perioadă a fost prezentă zi de zi în bucătăria mea. O foloseam pentru papanaşi, plăcinte rapide, sau pur şi simplu în aceasta cremă de urdă cu mărar, pe care o întindeam pe felii de pâine prăjită sau o mâncam direct din castron.

Zilele trecute am cumpărat 1 kg de urdă şi am făcut suficientă cremă de urdă cu mărar cât să ne ajungă o săptămână. Nu ştiu cum s-a întâmplat dar în două zile am reuşit să o dăm gata pe toată 🙂

Ingrediente cremă de urdă cu mărar

  • 300 gr urdă dulce
  • 150 gr iaurt grecesc (puteţi să folosiţi şi smântână)
  • 50 gr unt moale
  • sare şi piper după gust
  • 1 legătură mărar verde

Mod de preparare cremă de urdă cu mărar

  1. Se pasează urda cu ajutorul unei furculiţe.
  2. Se adaugă iaurtul şi untul foarte moale şi se mixeaxă foarte bine, fie cu mixerul (este cel mai simplu şi rapid) sau cu o lingură de lemn.
  3. Mărarul se toacă mărunt şi se încorporează în crema de urdă.
  4. Se potriveşte de sare şi piper, după gust. Puteţi adăuga şi alte condimente, cum ar fi sumac sau za’atar, sau orice altceva preferaţi.
  5. Se serveşte pe pâine prăjită, pe biscuiţi săraţi, felii de pâine wasa ori în bărcuţe de ardei sau pe felii de castravete (pentru cei care au grijă şi de dietă).

Să aveţi spor şi poftă!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Inline
Inline