Cornuleţe cu migdale – kipferl

Ne plac foarte mult orice prăjituri, fursecuri, dulciuri care au în compoziţie nuci şi alune de orice fel. Iar aceste cornuleţe cu migdale ne-au cucerit de la prima îmbucătură. Ce îmi place mie cel mai mult este faptul că pot să le fac din timp (de exemplu, de sărbători) şi se păstrează foarte bine chiar şi pentru o săptămână dacă le puneţi într-o cutie închisă.

Ingrediente cornuleţe cu migdale

300 gr făină

200 gr unt (la temperatura camerei)

150 gr migdale măcinate – sau nucă

1 lingură extract de vanilie – sau o fiolă de esență de vanilie

2 gălbenușuri

100 gr zahăr

+ zahăr pudră pentru decorat

 

Preparare cornuleţe cu migdale

Se amestecă toate ingredientele într-un bol mare (sau în robotul de bucătărie) doar câtă să obţineţi un aluat omogen, pe care îl puneţi apoi cel puțin 30 de minute la frigider.

Aluatul obținut este sfărâmicios dar ușor de modelat.

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.

Se scoate aluatul din frigider și se formează semiluni/cornuleţe de dimensiuni aproximativ egale, pe care le așezați într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dacă aveți forme – eu am avut – este mult mai simplu. Formați biluțe și presați aluatul în forme.

Se introduce tava în cuptor și se coc pentru 12-15 minute la 180 de grade. Când sunt gata, se lasă fursecurile să se răcească înainte de a le scoate din tavă. Cât sunt calde, se rup foarte ușor.

Se tăvălesc temeinic prin mult zahăr pudră și se așază într-o cutiuță, astfel se păstrează mult mai bine.

Să aveţi spor şi poftă!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Inline
Inline