Coaste de porc marinate

 

Cu siguranţă aţi auzit vorba românului: „Cea mai bună legumă este porcul”. Deşi nu sunt deloc de acord cu ea, nici nu cad în cealaltă extremă, aşa că din când în când îmi face plăcere să mănânc o bucată de carne de porc bine pregătită. Şi da, în cea mai proastă combinaţie posibilă, alături de cartofi. Cred cu tărie că moderaţia este cheia, aşa că 2-3 coaste de porc marinate şi o mână de cartofi la cuptor nu au cum să facă rău. A, da, şi nişte frunze de salată verde lângă.

Ingrediente pentru 4 porții

1,5 kg coaste de porc

Pentru marinadă

6 linguri sos de soia

2 linguri boia dulce

1 lingură sare de mare

puțin piper proaspăt măcinat

200 ml bere

Pentru uns

1 lingură miere

1 linguriță muștar

Pentru garnitură

1 kg cartofi roșii noi

2 linguri boia dulce

2 linguri ulei de măsline

1 lingură sare de mare

Preparare coaste de porc marinate

Am spălat bine coastele de porc și le-am lăsat la marinat (acoperite, în frigider) peste noapte în amestecul format din ingredientele enumerate mai sus. Trebuie să stea la marinat pentru cel puțin 2 ore.

A doua zi, le-am scos din marinadă și le-am uns cu o parte din amestecul de miere și muștar.

Am pus apă în tava din dotarea cuptorului, am introdus-o în cuptor, sub grătarul acestuia. Iar pe grătar am pus costele de porc. Le-am gătit 1 oră și 15 minute la 180-190 de grade, iar din când în când le-am uns cu amestecul de miere și muștar.

Să fiți atenți la apa din tava pusă sub grătar. Aceasta va seca și trebuie completată pentru a nu începe să se ardă grăsimea care se scurge în ea, de pe carne.

Cât am ținut coastele la cuptor, am pregătit cartofii. I-am spălat bine, bine și i-am tăiat în felii groase (gen wedges). I-am pus într-un bol și i-am asezonat cu boia dulce, sare, piper și ulei de măsline. I-am amestecat bine și i-am așezat într-o tavă, cu coaja în jos. Apoi, i-am copt 30 de minute la 200 de grade. S-au înmuiat la interior, dar exteriorul a rămas crocant.

Când coastele au fost gata, le-am scos din cuptor, le-am învelit în folie de aluminiu și le-am lăsat să se odihnească 10 minute.

Apoi, am tăiat coastele de porc și le-am servit alături de cartofii noi delicioși.

Poftă bună!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Inline
Inline