Chow mein – spaghete prăjite cu carne de porc

În ultima perioadă, mâncarea chinezească devenit foarte populară în casa noastră. După ce ne-am făcut o idee despre aromele și gusturile chinezești, am început să și încerc unele rețete (ce e drept, cele mai ușoare și cunoscute). Marele meu noroc a fost că am descoperit o carte minunată, în care astfel de rețete sunt explicate pe îndelete și pe înțelesul celor care nu prea au habar de gastronomia asiatică. În cazul de față, eu.

Chow mein este un preparat cunoscut la noi sub denumirea de spaghete prăjite.

 

Ingrediente pentru 4 porții chow mein

250 gr tăieței chow mein (se găsesc în majoritatea supermarketurilor, eu am cumpărat de la Lidl)

500 gr mușchi de porc

20 ciuperci urechi de lemn deshidratate – le-am numărat, dar am uitat să le cântăresc 🙂

1 ardei gras roșu

1 morcov mare

1 linguriță ghimbir ras

2 căței de usturoi

3 fire de ceapă verde

6 linguri ulei de floarea-soarelui

1 linguriță ulei de susan (are un gust foarte puternic)

Marinadă

1 linguriță ghimbir ras

1 linguriță ulei de susan

1 lingură vin alb sec

3 linguri sos de soia

1 linguriță zahăr

1 linguriță amidon

1 cățel de usturoi tocat mărunt

piper, sare

Sos

200 ml supă de pui/legume sau apă

5 linguri sos de soia

1 linguriță zahăr

1 lingură oțet de orez

1 linguriță amidon

piper, sare

Preparare chow mein

Am început cu marinarea cărnii. Am tăiat mușchiul de porc în bucățele mici, de aproximativ 1 cm grosime și 5 cm lungime. Am amestecat toate ingredientele pentru marinadă într-un bol și am adăugat carnea. Am acoperit cu golie alimentară și am lăsat la marinat pentru 1 oră, la frigider.

Apoi, m-am ocupat de ciupercile urechi de lemn, care trebuie hidratate. Am pus ciupercile într-un bol și am adăugat apă caldă. Ciupercile își măresc foarte mult volumul, așa că trebuie să puneți multă apă. Le-am lăsat la hidratat cam 15 minute. Am schimbat apa și le-am mai lăsat încă 10 minute, le-am scurs de apă și le-am tăiat bucățele potrivite (unele dintre ele sunt mult prea mari pentru a fi folosite așa).

Am pus apă într-o oală, iar când a început să clocotească, am adăugat tăiețeii și i-am fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Nu îi fierbeți prea mult, trebuie să fie al dente (ăsta e un termen care nu prea are ce să caute într-o rețetă asiatică, dar nu știu cum ar spune chinezii asta). Am scurs tăiețeii de apă, i-am pus într-un bol și i-am amestecat cu 2 linguri de ulei pentru a nu se lipi între ei.

Am amestecat toate ingredientele pentru sos într-un bol, pe care l-am ținut la îndemână.

Într-o tigaie cu diametrul mare, am pus 2 linguri de ulei și am prăjit tăiețeii pentru 3 minute, amestecându-i continuu.

I-am scos din tigaie și m-am ocupat de legume și carne.

Am pus 2 linguri de ulei într-un wok, iar când acesta s-a încins, am călit usturoiul tocat mărunt și ghimbirul ras. Am adăugat carnea cu tot cu marinada și am prăjit aproximativ 3 minute la foc mare.

Am adăugat morcovul și ardeiul gras tăiate julienne, ciupercile și ceapa verde tocată mai mare. Am mai prăjit 3 minute și am adăugat sosul.

Când sosul a îneput să se îngroașe, am oprit focul și am adăugat uleiul de susan. Am amestecat tăiețeii prăjiți cu sosul.

Nu vă lăsați păcăliți de lista mare de ingrediente. Este o rețetă foarte simplu de realizat. Și atât de bună… nu o să mai vreți să mâncați altceva.

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Daniela S. spune:

    Foarte buna reteta, recomand! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inline
Inline