Cheesecake cu piersici la pahar

cheesecake la pahar

A venit şi momentul în care piersicile adevărate, zemoase şi parfumate se găsesc la tot pasul. Săptămâna trecută am primit o plasă de piersici proaspăt culese din grădină şi, după ce am mâncat mare parte dintre ele, au mai rămas în coşul de fructe 6 piersici foarte coapte şi moi, pe care cu siguranţă nu s-ar mai fi îndurat nimeni să le mănânce.

Şi cum nu îmi place risipa, am decis că este momentul pentru un desert de sezon. Un desert care să se pregătească rapid şi la rece (nu aveam starea necesară pentru copt). Am mai găsit prin frigider nişte ricotta – am mereu ricotta/mascarpone/cremă de brânză în frigider, şi o cutiuţă mică  de smântână pentru frişcă. Bineînţeles că imediat m-am gândit la un cheesecake cu piersici.

Pentru prima dată am pregătit cheesecake-ul la pahar şi îmi pare rău că nu am făcut asta mai devreme. De ce? Este gata cât ai zice „peşte”, este mai uşor de servit, poţi să faci fix câte porţii ai nevoie şi arată mult mai drăguţ.

Ingrediente pentru 6 porţii cheesecake cu piersici

  • 6 piersici medii
  • 4 linguri zahăr
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • 200 ml smântână pentru frişcă
  • 3 linguri de zahăr
  • 500 gr ricotta 
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 7 foi de gelatină
  • 150 gr biscuiţi (eu am folosit unii cu scorţişoară, dar merg foarte bine biscuiţii digestivi)
  • 50 gr unt topit

Mod de preparare cheesecake cu piersici

  1. Biscuiţii se fărâmiţează foarte fin (într-un robot de bucătărie sau se pun într-o pungă şi se lovesc cu un sucitor).
  2. Se amestecă biscuiţii fărâmiţaţi cu untul topit.
  3. Se împarte amestecul acesta în mod egal în 6 pahare (opriţi 2 linguri de biscuiţi pentru decor), care se pun apoi la frigider până când pregătiţi restul ingredientelor.
  4. Într-un bol se mixează smântâna pentru frişcă împreună cu cele 3 linguri de zahăr.
  5. Se adaugă extractul de vanilie şi ricotta şi se omogenizează compoziţia folosind un tel sau o spatulă.
  6. Se pun la hidratat 4 foi de gelatină (în apă rece) pentru 5 minute. Se scurg foile de gelatină de apă şi se pun într-un bol.
  7. Bolul cu foile de gelatină se aşază pe o crăticioară cu apă şi se topesc la baie de abur. Nu fierbeţi prea mult, ci doar până când gelatina s-a topit.
  8. Gelatina astfel topită se pune într-un bol încăpător. Se adaugă treptat amestecul de frişcă şi ricotta peste gelatină.
  9. Se împarte crema în cele 6 pahare în care aţi pus mai devreme biscuiţii.
  10. Se dau paharele la rece până pregătiţi jeleul de piersici.
  11. Se spală şi se taie piersicile în sferturi.
  12. Se pun într-o crăticioară împreună cu zeama de lămâie şi cele 4 linguri de zahăr.
  13. Se fierb piersicile la foc mic până când se înmoaie.
  14. Se pasează cu ajutorul unui blender.
  15. Se pun la hidratat 3 foi de gelatină (în apă rece) pentru 5 minute. Apoi se scurg de apă şi se pun în piureul de piersici cald (nu e nevoie să fierbeţi, e suficient să le puneţi în piure imediat după ce l-aţi luat de pe foc).
  16. Amestecaţi până când se topeşte gelatina.
  17. Treceţi piureul de piersici printr-o sită fină şi lăsaţi-l să se răcorească 5 minute.
  18. Distribuiţi piureul de piersici în cele 6 pahare.
  19. Daţi din nou la frigider, de data aceasta pentru 2-3 ore, până când piureul se întăreşte, transformându-se astfel în jeleu.
  20. Când serviţi decoraţi cu biscuiţii fărâmiţaţi pe care i-aţi oprit şi cu frunze de mentă.

Să aveţi spor şi poftă!

cheesecake la pahar
cheesecake la pahar

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Inline
Inline